Noe s-a nascut si a fost ingropat in Nakhchivan, crede seful republicii

Profetul biblic Noe s-a nascut si a fost ingropat in Republica Autonoma Nakhchivan din Azerbaidjan, considera conducatorul acestei republici, Majlis Vasif Talybov.

"Nakhchyvan are o istorie veche. Acest district este bogat in monumente care sunt patrimoniul nostru national. Cea mai pretioasa comoara a districtului este insa o mare personalitate istorica – profetul Noe, acest district fiind tinutul sau natal", a spus acesta la Simpozionul International dedicat: profetului Noe, Potopulului si Nakhchivan.


Potrivit lui Talybov, cercetatori si turisti din cele mai vechi timpuri si din evul mediu faceau legatura intre Noe si Nakhchivan (Noah este pronuntat ca Nukh in turca) si multi au lasat dovezi scrise in acest sens, doar ca acest subiect a fost interzis in perioada sovietica.

Talybov a spus in continuare ca savantul grec Claudius Ptolemaeus a mentionat pentru prima data Nakhchivan, ca locuinta a lui Noe, in sec II, iar renumitul om de stiinta arab, din sec. al 16-lea, Al-Sharifi, a oferit informatii detaliate despre mormantul lui Noe in Nakhchivan in timp ce savantul Josephus Flavius (sec 1-lea i.Hr.) considera ca la Nakhchivan a fost prima oprire a Arcei lui Noe.

Talybov considera ca nu numai mormantul lui Noe se afla in Nakhchivan, dar si rudele si urmasii lui s-au ingropat acolo si cercetatorii rusi din sec XX confirma acest lucru.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.