publicat în: Arhivă

Expozitie UNESCO: “Biblia, patrimoniul omenirii”

Lacasuri Ortodoxe: din Paris
Expozitie UNESCO: "Biblia, patrimoniul omenirii"

Alianta Biblica Franceza va prezenta la UNESCO, in perioada 8-12 februarie, o expozitie numita "Biblia, patrimoniu al omenirii", care se vrea non-religioasa si, mai degraba, culturala, istorica si pedagogica, explica organizatorii.


Expozitia propune o viziune istorica asupra “genezei Bibliei" – cum a fost facuta, care sunt diferentele dintre Bibliile catolice, ortodoxe, protestante si evreiesti – un atlas al lumii Bibliei – ce s-a intamplat, unde si cand – si o galerie de portrete ale unor personaje.

Numeroase manuscrise si fragmente sunt prezentate in sectiunea destinata transmiterii, de la scrierea manuala la cea digitala, trecand printre carturari si copisti calugari. in cele din urma, expozitia va arata in ce masura Biblia a influenteaza arta, cultura, expresii din limbajul curent.

Va fi organizat de asemenea si un spatiu interactiv pe care se vor gasi repere Biblice.

Aceasta expozitie, cu mari calitati pedagogice, se va deplasa mai multi ani. Ea va fi prezentata in perioada 25 martie – 11 aprilie la Saint-Germain in Laye, in perioada 1 – 16 iulie in Croisic, in septembrie in Guyana etc.

A fost nevoie de trei ani pentru dezvoltarea ei, si a costat 400.000 de euro, proveniti din donatii si sponsorizari, au spus organizatorii.

Alianta Biblica Franceza este o asociatie cu caracter educativ, a carei misiune este "promovarea lecturii Bibliei in randul intregului public”.

© KSLCatalin / redactie – informatie publicata in saptamanalul "Monitor Lacasuri Ortodoxe" (2/2010)