Preotii din Rusia interpreteaza cantecele lui Beatles pe durata Festivalului Saptamanii Beatles din Liverpool

Preotii din Rusia interpreteaza cantecele lui Beatles pe durata Festivalului Saptamanii Beatles din Liverpool

Capela Ortodoxa Rusa din Antarctica

Sambata, 28 august 2010, la Festivalul Saptamana Beatles – Liverpool, a fost prezentat un material video al clerului de la Biserica Ortodoxa Sfanta Treime din Antarctica, in care acestia canta piese din repertoriul trupei britanice The Beatles.


Organizatorii festivalului care a avut loc in acest an in perioada 25-31 august si-au propus sa gaseasca ansambluri de pe fiecare continent, pentru a participa la concertul numit „Pace, Dragoste si intelegere”, din 28 august, desfasurat la catedrala anglicana din Liverpool. Din motive evidente, cea mai grea parte a fost sa gaseasca fani ai lui John, Paul, George si Ringo in… Antarctica.

Cu toate acestea, potrivit lui John Keats, un manager al The Cavern, club unde faimoasa trupa The Beatles a cantat aproape in fiecare zi, in anii 1961-1962, organizatorii au reusit sa contacteze clerul de la Biserica Sfintei Treimi. Aceasta se afla pe insula Waterloo, in apropierea statiei de cercetare ruse (polare) Bellingshausen.

Materialul video al preotilor ortodocsi din Antarctica a ajuns la managerul Keats cu o zi inaintea concertului, iar acesta era extrem de multumit, potrivit declaratiilor citate de Vocea Rusiei, in 27 august.

insusi episcopul anglican de Liverpool, James Jones, a deschis concertul de sambata, prezentand cantecul Beatles: „Across the Universe”, interpretat cu ajutorul clopotelor catedralei. Festivalul a cuprins numeroase alte evenimente in locatiile: clubul The Cavern, clubul din Strada Mathew, Hotelul Adelphi din centrul orasului si Royal Philharmonic Society Hall. Ansambluri din Argentina, Brazilia, Marea Britanie, Italia, SUA, Suedia, Japonia si din multe alte tari au interpretat cantece Beatles.

Pentru a sasea oara la rand, muzicienii Valerii si Alena Iarusin si grupul lor, Ariel, din Cheliabinsk, au reprezentat Rusia. A devenit o traditie ca ei sa prezinte la Festival cantecul „Back in the USSR”.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 34/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.