publicat în: Arhivă

A doua reuniune a Episcopilor Canonici Episcopali din America de Nord si Centrala (SCOBA)

a doua adunare scoba 2011A doua reuniune a Episcopilor Canonici Episcopali din America de Nord si Centrala

A doua reuniune a Adunarii Episcopilor Ortodocsi Canonici din America de Nord si Centrala, convocata in ziua de 25 mai 2011, exact la un an si o zi dupa prima de acest fel, din New York, a avut loc in Hotelul Hilton O'Hare Airport Chicago, sub presedintia IPS Arhiepiscop Demetrios, intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Grecesti din America – informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Majoritatea Episcopilor Ortodocsi Canonici din Canada nu au participat, deoarece acestia s-au pronuntat pentru o adunare separata. in plus, Patriarhul Irineu al Serbiei a transmis o scrisoare, prin care se arata ca membrii sarbi ai acestei Adunari nu pot veni la aceasta intalnire, din cauza nevoilor Bisericii Sarbe.

Arhiepiscopul Demetrios a transmis felicitari Sanctitatii Sale, Patriarhului Ecumenic Bartolomeu, apreciind dorinta acestuia de incurajare a consolidarii unitatii Bisericii, mai ales prin intermediul conferintelor pre-sinodale – mai informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Adunarea s-a incheiat vineri, 26 mai, prin emiterea unor rapoarte ale celor 13 comisii: Probleme Canonice, Planificare Canonica regionala, Biserica si Societate, Probleme clericale, Relatii ecumenice, Probleme Financiare, Probleme juridice, Liturghia, Clericii militari, Comunitatile monastice, Practica pastorala, invatamantul Teologic si Tineretul.