Reprezentantii Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, prezenti la festivitatile organizate de Ambasada Bulgariei

GLOB Lăcașuri OrtodoxeEpiscopul Teodosie de Brovari a participat la aranjamentul festiv al Ambasadei Bulgariei in Ucraina

Cu binecuvantarea Mitropolitului Vladimir al Kievului si al intregii Ucraine, la invitatia Ambasadorului Extraordinar si Plenipotentiar al Bulgariei in Ucraina, Dimitar Vladimirov, Episcopul Vicar al Mitropoliei Kievului, Preasfintitul Teodosie de Brovari, a luat parte la Manifestarile dedicate Zilei de Alfabetului Slav si a Culturii Bulgare, in Ambasada Bulgariei, informeaza LONews – un serviciu al Agentiei de Stiri Lacasuri Ortodoxe.


marker lo map{mosmap address=’ Kiev, Ucraina |width=’0’|height=’0’|mapType=’Hybrid’|showMaptype=’1’|text=’ Reprezentantii Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, prezenti la festivitatile organizate de Ambasada Bulgariei – Lacasuri Ortodoxe: program in premiera, de localizare a informatiei’|marker=’1’|}

Celebrarea a fost stabilita in ziua sarbatoririi Sfintilor Chiril si Metodiu, invatatorii slavilor. La eveniment au participat figuri cunoscute din cultura si stiinta, functionari publici si militari.

in numele Mitropolitului Vladimir al Kievului si al intregii Ucraine, Episcopul Teodosie l-a salutat pe Ambasadorul Republicii Bulgare si pe toti cei prezenti, cu aceasta ocazie exprimandu-si urarile de bine si de prietenie, colaborare si intelegere intre natiunile celor doua tari, factori care "au sporit" in ultimul timp.

De fapt, aceasta dezvoltare a relatiilor dintre cele doua tari, a declarat episcopul, are loc pe o fundatie solida – o sursa comuna de cultura si de educatie, mostenirea Sfintilor Chiril si Metodiu – mai informeaza LONews – un serviciu al Agentiei de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.