publicat în: Arhivă

In Libia femeile consuma banii din invatamant “degeaba”

Lacasuri Ortodoxe: din Cairo
In Libia femeile consuma banii din invatamant degeaba

Seif al-Islam Gaddafi, fiul liderului libian, prezentat in mod regulat ca succesor al tatalui sau, a declarat miercuri, 5 mai 2010, ca statul isi "pierde" resursele investind in educatia femeilor, in Libia, intrucat in cele din urma acestea opteaza pentru casatorie si raman casnice.


"Femeile nu fac obiectul discriminarii in Libia. Oamenii sunt egali", a declarat fiul lui Gaddafi, in fata elevilor, cadrelor didactice universitare si demnitarilor, la o conferinta tinuta in Universitatea Americana din Cairo.

"Femeile sunt foarte puternice in societatea libaneza. Ele sunt in armata, sunt piloti (…) sunt oameni de afaceri, le gasim in toate ministerele", a mai spus el inaintea unei sali arhipline, adaugand ca ele "pot si conduce", aluzia vizand Arabia Saudita, cu care Libia are relatii tensionate de ani de zile.

"Problema in Libia este insa ca acestea consuma resursele(…) societatii, Statul consumand o gramada de bani pentru educarea lor, iar in cele din urma ele se casatoresc si stau acasa".

"Asta e problema, in Libia, cu femeile", a declarat Seif al-Islam.

Tatal sau, Muammar Gadhafi, care conduce Libia de 40 de ani si apara cauza femeilor, are o garda de corp compusa exclusiv din femei instruite intr-o academie de politie de elita.

©Traducere si redactare: Carmen-Ana Ion

publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 16 /2010