publicat în: Arhivă

Amenintare cu bomba in timpul pelerinajului din acest an, la Lourdes

Lacasuri Ortodoxe: din Lourdes
Amenintare cu bomba in timpul pelerinajului din acest an, la Lourdes

in timpul pelerinajului din acest an, in ziua de 15 august 2010, un intreg dispozitiv de cercetare a fost pus in actiune in urma unei amenintari cu bomba la sanctuarul din Lourdes, cei 30.000 de pelerini fiind evacuati din zona, pana la orele 16:30, dupa cum a relatat cu aceasta ocazie pentru AFP prefectul Rene Bidal.

© Traducere si redactare: Bogdan Roman – pentru Lacasuri Ortodoxe®


Niciun dispozitiv exploziv nu a fost descoperit in urma cercetarilor politiei – sectia genisti in diferitele parti ale sanctuarului, a declarat sursa.

"Calea procesiunii, in data de 15 august, reprezinta punctul culminant al pelerinajului, si a fost inchisa pana la orele 16:30, pentru a reduce la minim perturbarile acestui eveniment", a spus prefectul.

"Apelul, facut in jurul orei 12:00, provenea dintr-o cabina telefonica, barbatul rspectiv avand un puternic accent mediteranean, parea destul de determinat", a mai spus prefectul. "Am analizat cazul la modul cel mai serios", a mai spus el.

Cel ce ameninta a declarat ca patru bombe au fost pregatite sa fie detonate la ora 15:00 pe locul unde 30.000 de oameni s-au aflat in aceasta duminica, in jurul pesterei de la Lourdes – unde, conform catolicilor, Fecioara Maria ar fi aparut inaintea tinerei Bernadette, cu 152 de ani in urma – cu ocazia Sarbatorii Adormirii Maicii Domnului (urcare la cer a Fecioarei Maria), sarbatorita la 15 august.

Pentru evacuarea pelerinilor, a fost nevoie de emiterea unui mesaj in sase limbi, iar evacuarea s-a facut in liniste, conform unui fotograf al AFP.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 30/2010