Emisarul trimis de Papa in Coasta de Fildes nu a putut ajunge in Abidjan

Cardinal_TuksonLacasuri Ortodoxe: din Abidjan, Côte d’Ivoire
Emisarul pe care Papa Benedict al XVI-lea a decis sa-l trimita in Coasta de Fildes pentru a promova "reconcilierea si pacea" (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), s-a aflat in imposibilitatea de a ajunge in Abidjan, a declarat marti agentia Imedia, informeaza Lacasuri Ortodoxe.


Parasind Roma in data de 1 aprilie 2011, trimisul papal, Cardinalul Peter Turkson Kodwo a ramas blocat in Accra, din cauza luptelor din capitala economica a Coastei de Fildes, conform informatiilor primite de la nuntiul apostolic din Abidjan, informeaza agentia.

"A incercat sa vina aici, dar nu exista niciun avion si a hotarat astazi sa se intoarca in Roma", a declarat reprezentantul Vaticanului, Mons. Ambrose Madtha, aratandu-se “dezamagit”.

"Toata lumea il astepta", a spus el, conform AFP, afirmand ca si Presedintele in exercitiu, a carui alegere a fost recunoscuta de catre comunitatea internationala, "tinea sa-l cunoasca".

Nuntiul Papal a mai anuntat, de asemenea, ca Papa a trimis 50.000 de euro ajutor pentru refugiati.

Coasta de Fildes, care a fost timp de decenii un paradis al pacii si prosperitatii in Africa de vest, a fost zguduita, de patru luni, de o criza post-electorala, care a escaladat in ultimele zile, degenerand intr-un cvasi-razboi civil, mai informeaza Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.