Rezumat al conferintei de presa organizata astazi, 23 februarie 2010, pe tema proiectului Catedralei Mantuirii Neamului

Patriarhia Romana a organizat in sala Europa Christiana din Palatul Patriarhiei astazi, 23 februarie 2010, orele 14:00, o conferinta de presa pe tema proiectului Catedralei Mantuirii Neamului. Conferinta a fost sustinuta de catre Preasfintitul Parinte Ciprian Campineanul, Episcop Vicar Patriarhal si domnul prof. ing. Nicolae Noica din partea Comisiei speciale pentru Catedrala Mantuirii Neamului a Patriarhiei Romane.


Preasfintitul Ciprian Campineanul a prezentat pe scurt istoricul acestui proiect al „Catedralei Mantuirii Neamului” aratand ca macheta viitoarei Catedrale este rezultatul simpozioanelor tematice – consultative care au avut loc pe parcursul anului 2009. De asemenea, Preasfintia Sa a spus ca cele 10 societati de proiectare au la dispozitie 3 luni pentru prezentarea proiectului, incepand cu 31 mai, ca apoi, in urma evaluarii ofertelor depuse, in data de 30 iunie sa se faca cunoscut ofertantul castigator.

Patriarhia Romana doreste ca cel tarziu la mijlocul lunii august 2010 sa fie demarate lucrarile pentru edificarea efectiva a Catedralei Mantuirii Neamului.

Domnul prof. ing. Nicolae Noica referindu-se la Catedrala Mantuirii Neamului a spus ca „o aspiratie a acestui popor ortodox de peste 100 de ani incepe sa devina fapt”. De asemenea, domnia sa a facut o scurta prezentare a celor care au dorit ca acest deziderat sa devina realitate, promotor al acestei idei fiind Regele Carol I, care in anul 1881 a pus in discutie proiectul unei Catedrale in Bucuresti.

in finalul conferintei, Preasfintitul Parinte Ciprian Campineanul si domnul prof. ing. Nicolae Noica au raspuns intrebarilor jurnalistilor prezenti privind concursul de proiecte si resursele alocate pentru construirea viitoarei Catedrale.

SURSA: Centrul de Presa al Patriarhiei Romane

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.