Intre 3 si 4 milioane de avorturi anual au loc in Rusia, iar mai mult de jumatate din cupluri divorteaza

Intre 3 si 4 milioane de avorturi anual au loc in Rusia, iar mai mult de jumatate din cupluri divorteaza.

Academicianul rus si Rectorul Universitatii Sociale Ruse, Vasili Jukov, considera ca numarul de avorturi din Rusia este unul subevaluat.

“Statisticile noastre nu reflecta exact parametrii acestei probleme. intre 3 si 4 milioane de avorturi au loc, de fapt, in locul celor 1,3 milioane declarate anual in tara noastra”, a spus el, in cadrul Summitului Demografic al Moscovei, organizat de catre Congresul Mondial al Familiilor – un eveniment transmis video LIVE pe platforma multimedia a Agentiei de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

In plus, a mai spus rectorul, numarul de divorturi are inca o tendinta de crestere, iar in prezent exista 60 de divorturi la 100 casatorii.

El a amintit ca populatia Terrei a atins primul miliard in anul 1730, numarul de persoane s-a dublat in 1930, acesta cifrandu-se la 3 miliarde in 1960, si la patru miliarde in 1975. Astazi, populatia lumii se apropie de 7 miliarde, conform Interfax.

Potrivit lui Jukov, in ajunul Primului Razboi Mondial, populatia Rusiei a fost de 190 de milioane de oameni, iar inainte de 1917 crestea anual cu 2 milioane, fiind si cea mai mare rata de crestere din Europa. Depopularea a inceput in 1992, si inca mai persista, desi amploarea acesteia pare sa mai fi scazut, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.