Tuesday 5 july 2011

In Rusia, musulmanii demonstreaza cea mai mare rata a angajamentului in respectarea normelor morale

Musulmanii din Rusia demonstreaza cea mai mare rata a angajamentului fata de normele morale, in comparatie cu adeptii altor religii.

Astfel, numarul de credinciosi ai Islamului, cu statut moral scazut, mediu si inalt este de 17%, 41%, respectiv 42%. in Ortodoxie – 30%, 39%, 31%, alte religii 46%, 23%, 31%, atei – 32%, 43%, 25%, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe, conform unor statistici publicate de Interfax.

Cercetatorii sociologi rusi spun ca 13% dintre rusi viziteaza bisericile si ansamblurile religioase. Adunarile religioase sunt mult mai populare decat oricare altele, grupuri de fani, organizatii politice si asociatii de tineret.

Sociologii au mai aflat, de asemenea, ce idee este capabila sa uneasca societatea rusa. Ideea cea mai populara este unirea popoarelor Rusiei, in scopul revigorarii tarii, ca superputere (42% dintre respondenti), in timp ce ideea de “purificare a societatii, prin credinta ortodoxa” este impartasita doar de 9% (comparativ cu 6% in 1995).

Ponderea respondentilor care se pronunta pentru consolidarea societatii pe valori sociale creste. Astfel, comparativ cu anul 2001, numarul lor a crescut cu 50% si, in comparatie cu 1995, a crescut cu 200% (de la 10% si 15% la 21%).

in plus, fiecare al cincilea rus de astazi are viziuni socialiste, mai informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile