Mii de scribi ai zilelor noastre au dat o “mana” de ajutor in transcrierea Bibliei Metodiste (scriptoriums)

Mii de scribi ai zilelor noastre au dat o mana de ajutor in transcrierea Bibliei Metodiste

intr-un proces care reaminteste de epoca pre-Gutenberg, atunci cand calugarii copiau textele sfinte laborioase de mana, mai mult de 30.000 de persoane de pe intreg teritoriul Regatului Unit au participat la o transcriere de mana a Bibliei.
Proiectul a fost prezentat la Conferinta Anuala a Metodistilor, in Southport, Anglia, urmand sa se incheie in data de 7 iulie 2011, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Delegatii au votat in cadrul Conferintei de anul trecut, in favoarea realizarii acestui proiect, primul de acest gen din istoria metodista, marcand astfel aniversarea a 400 de ani de la publicarea King James Bible.

Potrivit unui comunicat de presa, au fost elaborate ghiduri pentru cele 31 de Districte Metodiste, “care sa le permita acestora organizarea proiectului, in cel mai creativ mod, in regiunile lor”.

Centrele publice de scris, numite “scriptoriums”, au fost infiintate de catre voluntari, in diferite locuri, inclusiv in inchisori, scoli, biblioteci, aeroporturi si centre comerciale, mai informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.
Metodismul a aparut ca o miscare de reiinoire in sanul Crestinismului Protestant.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.