Papa va vizita Irlanda de Nord, cel mai posibil, in 2012

Vice-prim ministrul Irlandei de Nord agreeaza o vizita a papei, in 2012

Vice-prim ministrul Irlandei de Nord, Martin McGuinness, a precizat miercuri, 22 septembrie 2010, inaintea unei comisii parlamentare, ca exista „elemente” in favoarea unei vizite a papei in Irlanda de Nord, in 2012.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


intrebat despre absenta sa in timpul vizitei papei din Scotia, de saptamana trecuta, vice-premierul a explicat ca s-a petrecut in contextul unei vizite de stat in Marea Britanie, dar ca ar saluta venirea Papei in Irlanda de Nord, potrivit AFP.

„Exista aspecte care imi permit sa cred ca acest lucru s-ar putea intampla cel mai devreme in 2012”, a adaugat dl. McGuiness.

Primul ministru al Irlandei de Nord si vice-prim ministrul sau au fost criticati pentru ca nu au asistat la receptia oficiala data de regina in timpul vizitei istorice a papei din Marea Britanie, in perioada 16-19 septembrie.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 36/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.