Parinti criminali. Secte care refuza vaccinarea, ucigandu-si copiii, in Zimbabwe (70 de morti din cauza pojarului). Ministerul Sanatatii, incapabil de reactie

Secte care refuza vaccinarea si isi ucid astfel copiii, in Zimbabwe. Ministerul Sanatatii, incapabil de reactie

70 de copii au murit de pojar in Zimbabwe

?aptezeci de copii au murit din cauza unei epidemii de rujeola in Zimbabwe in ultimele doua saptamani, cei mai multi provenind din familii care apartin sectelor apostolice care refuza vaccinarea, a anuntat joi, 23 septembrie 2010, presa oficiala.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


"Am inceput de marti sa primim informatii despre decese atribuite unei epidemii de rujeola, iar numarul lor este in crestere", a declarat un oficial al Ministerului Sanatatii, cotidianului The Herald, citand "refuzul persistent" al anumitor comunitati pentru imunizarea copiilor.

Martin Dinh, Guvernator al provinciei Mashonaland Central (nord), una dintre zonele afectate de epidemie, a afirmat ca reactia Guvernului a fost lenta.

"Nu sunt multumit de raspunsul Ministerului Sanatatii. Pana acum, responsabilii pentru serviciile de sanatate nu au intervenit. ?i totusi i-am alertat", a spus el.

Rujeola, febra contagioasa eruptiva care afecteaza in special copiii sub 5 ani, poate determina complicatii grave sau fatale, cum ar fi pneumonia si encefalita.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 36/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.