(VIDEO)  70 de preoti catolici participa la cursa de karting “PADRE CUP”

Lacasuri Ortodoxe: din Versailles
70 de preoti catolici participa la cursa din cadrul campionatului de karting “Padre cup”, in Trappes (Yvelines)

Preotii organizeaza in data de 7 iunie, in Trappes (Yvelines), "Padre cup”, editia a 3-a, a campionatului de karting pentru preoti, o cursa de caritate care va implica 70 preoti catolici.


70 de preoti, din 19 eparhii din Franta, vor aborda Cicuitul “l’Espace Jean-Pierre Beltoise de Trappes", “sfintind astfel aceste vehicule mecanice”, sustin organizatorii.

"Am vrut sa oferim o imagine ‘mai decomplexata’ preotilor, in timpul unei realitati care incearca practic sa le-o distruga", a declarat pentru AFP, Rev. Pierre Amar, unul dintre organizatorii cursei.

"Preotii sunt cu picioarele pe pamant, capabili sa se relaxeze si sa ramana oameni", a adaugat el.

Ideea de mediatizare a campionatului a venit ca o surpriza a "liderilor circuitului din Trappes”, a mai spus Rev. Amar. "Ne plac intalnirile intre preoti, in jurul unui afis de film, in organizarea de marsuri, sau in acest caz, al unei curse de karting, dar niciodata nu vorbim despre asta fiindca ni se pare ceva banal", a continuat preotul .

in timpul cursei, fiecare tur din circuit va insemna ocazia oferirii unor sume in euro, destinate unor actiuni caritabile ale unei asociatii aleasa de echipele participante, la care se mai adauga si donatiile suplimentare.

©traducere KSLCatalin publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 16/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.