Islamistii se declara impotriva filmelor si meciurilor de fotbal

Lacasuri Ortodoxe: din Nairobi (AFP) – Kenya
Islamistii se declara impotriva filmelor si meciurilor de fotbal

Clericii musulmani din orasul Mandera, aflat in nord-estul Kenyei, au declarat luni, 26 aprilie 2010, ca vor sa fie inchise toate localurile publice care difuzeaza meciuri de fotbal si filme, pentru a evita distragerea atentiei tineretului de la studiu.


Decizia risca sa provoace probleme, la sase saptamani inainte de Cupa Mondiala de fotbal.

"Tinerii petrec o mare parte din timpul lor urmarind filme pornografice in loc sa se concentreze asupra studiilor", a declarat secretarul Consiliului imamilor si predicatorilor din Kenya, Mohammed Khalifa.

"Interdictia nu vizeaza in mod direct meciurile din Cupa Mondiala, dar daca vor sa le urmareasca atunci sa le urmareasca pe canalul national Kenya Broadcasting Corporation, care este supus unor reguli", a mai spus acesta catre AFP.

Salile populare difuzeaza si retransmit in direct intalniri care sa atraga public, in aceasta tara fanatica dupa fotbal.

Mandera este un oras aflat la granita dintre Etiopia si Somalia, unde radicalii islamici shebab au impus deja tot felul de restrictii, inclusiv interdictii privind vizionarea filmelor si meciurilor de fotbal.

©traducere Bogdan Roman publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 16/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.