Arhiepiscopul Atenei si al Intregii Grecii alaturi de popor (Consiliul Mondial al Bisericilor)

Lacasuri Ortodoxe: din Consiliul Mondial al Bisericilor

Arhiepiscopul Atenei si al intregii Grecii si Primatul Bisericii Ortodoxe Autocefale din Grecia, Iieronymos al II-lea, s-a intalnit luni, 4 mai 2010 cu Primul ministru al tarii, George Papandreou, ocazie cu care a exprimat intentia bisericii de a sprijini poporul grec in momentele dificile ce vor veni, a declarat Pr. Gabriel Papanicolaou.


Oficial al Bisericii, Papanicolaou a participat, in perioada 4-6 mai, la o adunare a reprezentantilor ecumenici ai Bisericilor, organizata de Consiliul Mondial al Bisericilor.

Conform rapoartelor de stiri, ca o consecinta a programului strict de austeritate, se preconizeaza ca economia greaca se va micsora cu 4% in acest an si cu 2,6% la suta in 2011, somajul crescand deja la 11,3%, in ultimii sase ani.

in data de 5 mai 2010, intr-o atmosfera incarcata de masive proteste sindicale, trei persoane au murit in capitala greaca, Atena, in timpul unui atac cu bomba impotriva unei banci. in ziua precedenta, functionari civili din Grecia au inchis scolile si spitalele si au intrerupt programul curselor aeriene, protestand impotriva reducerilor salariale suplimentare si cresterii taxelor, masuri prezentate de guvern in aceasta perioada.

Biserica Ortodoxa a Greciei trebuie sa stea alaturi de oamenii "greci loviti", i-a spus Iieronymos lui Panadreou, conform Agentiei de stiri “Atena” (Athens News Agency).

Biserica numara aproximativ 10 milioane de membri, in aceasta tara a carei populatie este de aproximativ 11 milioane locuitori. Iieronymos a facut apel la "unitate, forta si optimism".

Subiectul va fi dezvoltat si prezentat in urmatoarele ore, cu declaratiile mai multor lideri ai Bisericilor, in programul de Podcast Lacasuri Ortodoxe "EDIFICARI", existent in paginile noastre – o prezentare ampla, pe aceasta tema, semnata KSLCatalin.

©Autor si redactor: Alex-Daniel Rotariu

publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 17/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.