Preotii intra in Armata Rusa, pana la sfarsitul anului 2011

Preotii intra in Armata Rusa, pana la sfarsitul anului 2011

Institutia clerului militar va fi introdusa in cadrul Armatei Ruse inainte de sfarsitul acestui an, 2011, conform unei declaratii pentru Interfax facuta de Boris Lukicev, seful sectiunii de lucru cu militarii religiosi, a Departamentului Principal pentru Lucrul cu Personalul, din Fortele Armate ale Federatiei Ruse, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

"Presedintele a dispus introducerea institutiei preotilor militari in armata si in flota inainte de sfarsitul anului 2011. Vom face totul pentru a indeplini aceasta sarcina", a declarat Lukicev, ieri, marti 5 iulie 2011.

O alta decizie a mai fost luata, privind pregatirea preotilor intr-una din universitatile Ministerului Apararii, fiind numiti si asistenti ai comandantilor si ai sefilor de departamente pentru lucrul cu militarii religiosi, a mai spus acesta, mai informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.