Un nou refuz al autoritatilor moscovite vizeaza o actiune a minoritatilor sexuale pe langa Aeroflot

aeroflotUn nou refuz al autoritatilor moscovite, vizeaza o actiune a minoritatilor sexuale

Autoritatile Moscovei le-au refuzat minoritatilor sexuale permisiunea organizarii unei actiuni in apropierea birourilor Aeroflot – Compania Aeriana Ruseasca, pe strada Arbat din Moscova.

“Autoritatile au incalcat din nou legea: Prefectura Administratiei Centrale Districtuale a spus, ca raspuns la notificarile noastre, ca actiunea poate provoca incalcari importante ale ordinii publice si poate pune in pericol siguranta participantilor”, arata organizatorul, Nikolai Alexeiev, intr-un interviu catre Interfax, oferit marti, 5 iulie 2011 – informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Activistii intentioneaza sa sprijine crearea primului grup de luptatori pentru drepturile minoritatilor sexuale intr-o societate rusa majoritara, a mai spus el.

Acestia vor sa creeze grupul, alaturandu-se unui lider rus al transportului aerian, devenit cunoscut in data de 20 iunie 2011.

“Grupuri similare exista in alte companii aeriene, inclusiv in Air France-KLM, partener Aeroflot in alianta Sky Team, la nivel mondial. Membrii acestui grup participa la paradele anuale ale homosexualilor”, a mai declarat Alexeiev, adaugand ca un insotitor de zbor de sex masculin, al Aeroflot, a fost fondatorul grupului.

Organizatorii intentioneaza sa mearga mai departe cu actiunea, in ciuda interdictiei autoritatilor, si sa conteste decizia in instantele de judecata, pana la Curtea de la Strasbourg, a mai spus el.

“Toate documentele cu privire la acest caz vor fi trimise Comitetului de Ministri al Consiliului Europei, ca dovada in plus ca Rusia ignora hotararea Curtii Europene in cazul nostru”, a spus Alexeiev.

Nu s-a raportat niciun comentariu oficial al Primariei Moscovei sau Aeroflot, mai informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.