Putin: Poporul rus va decide in legatura cu ingroparea lui Lenin intr-un cimitir obisnuit

Putin: Poporul rus va decide in legatura cu ingroparea lui Lenin intr-un cimitir obisnuit

Primul ministru rus, Vladimir Putin, a declarat ca poporul rus va decide daca trupul fondatorului Uniunii Sovietice, Vladimir Lenin, trebuie mutat dintr-un mausoleu din Piata Rosie – Moscova si ingropat, informeaza Interfax.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


„Toate la timpul lor. Se apropie vremea cand poporul rus va intelege ce are de facut in aceasta privinta”, a spus Putin participantilor la Clubul International de Dialog Valdai din Soci.

„Istoria este ceva care nu implica graba”, a mai adaugat el.

Trupul imbalsamat al lui Lenin a fost depus intr-un mausoleu din Piata Rosie, de la moartea sa, din 1924. Prezenta parintelui Revolutiei Bolsevice in inima Moscovei a constituit o continua sursa de controverse, de la caderea Uniunii Sovietice.

Un sondaj de opinie a aratat ca aproximativ doua treimi dintre rusi cred ca trupul lui Lenin ar trebui sa fie ingropat.
Cererile de mutare a corpului defunctului intr-un cimitir obisnuit au intalnit in mod constant opozitia comunistilor rusi, care insista ca mormantul din Piata Rosie sa ramana locul sau de veci.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 34/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.