Medvedev si Regele Abdallah al II-lea – discutii oficiale. Complexul de langa Iordan

Medvedev la iordan 2011 (foto rianovosti) Lacasuri Ortodoxe: din Amman
Presedintele rus Dmitri Medvedev, aflat in prezent in Iordania, viziteaza astazi, 19 ianuarie 2011, locul unde Iisus Hristos a fost botezat, marcand Epifania ortodoxa, adica Botezul Mantuitorului in raul Iordan.

©traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


Medvedev este asteptat, se asemenea, sa viziteze si un obiectiv arhitectonic in curs de constructie, care urmeaza sa-i gazduiasca pe pelerinii ortodocsi din Rusia.

Aceasta bucata de teren aflata pe malul Iordanului a fost trecuta pe numele Rusiei, pentru a fi folosita un termen nelimitat, de regele Abdallah II-lea al Iordaniei, in 2006. Complexul va include un hotel pentru pelerini, o biserica ortodoxa, o trapeza, o casa si o receptie pentru oaspetii de onoare. Constructia ar trebui sa fie finalizata in martie 2012.

Tot astazi, Medvedev si Regele Abdallah al II-lea poarta discutii oficiale. Cei doi lideri s-au intalnit ultima data in timpul vizitei monarhului iordanian in Rusia, in martie 2010.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 51/2011

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.