47% dintre polonezi considera ca atingerea de relicvele Papei Ioan Paul al II-lea ii va readuce sanatatea lui Robert Kubica

kubica grav accidentat in timpul unui raliuLacasuri Ortodoxe: din Varsovia
Articol – trad. si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin

Patruzeci si sapte la suta dintre polonezi sunt increzatori ca atingerea relicvelor Papei Ioan Paul al II-lea, oferite recent compatriotului lor, ii va aduce vindecarea conducatorului de Formula 1, Robert Kubica (Lotus Renault), grav ranit intr-un raliu, ajutandu-l sa se recupereze, conform unui sondaj publicat marti, 29 martie 2011.


inchise intr-o racla, o picatura de sange si o bucata de panza dintr-un vesmant al Papei Ioan Paul al II-lea au fost trimise pilotului de catre Cardinalul Stanislaw Dziwisz, arhiepiscop de Cracovia (sudul Poloniei), la cateva zile dupa accidentul lui Kubica.

Cu toate acestea, 34% dintre polonezi sunt sceptici cu privire la beneficiile relicvelor asupra starii de sanatate a pilotului, aflat in timpul unui tratament medical la Spitalul Santa Corona din Pietra Ligure (nord), iar 19% nu au nicio parere referitor la aceasta problema.

Studiul apartine Institutului de sondaje OBOP, realizat in perioada 03 – 06 martie 2011, pe un esantion de 1.000 de persoane cu varste de peste 15 ani.

Robert Kubica, in varsta de 26 de ani, a fost grav ranit in timpul raliului Ronde di Andora, din 6 februarie, in Liguria (nordul Italiei), in special la mana dreapta, bratul fiindu-i aproape amputat atunci cand un panou de securitate i-a strapuns masina. El a suferit mai multe operatii si starea sa de sanatate s-a imbunatatit in mod constant de atunci, potrivit medicilor care il ingrijesc.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.