publicat în: Arhivă

Proiectul British Documentary/Documentare Britanice – luni, 11 octombrie, Afghan Star

Fii British la MTR!

Din 4 octombrie pana in 20 decembrie / in fiecare luni la ora 7 seara / la Studioul Horia Bernea – British Documentary / Filme documentare britanice

Proiectul „British Documentary”/„Documentare Britanice”, initiat de British Council Romania, in cadrul programului „New Work New Audiences” / „Noi creatii, un nou public”, este un proiect inedit, prezentat pentru prima oara in Romania, prin care ne dorim sa prezentam unui public cat mai larg creatii contemporane britanice.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Carmen-Ana Ion


Filmele incluse in seria „British Documentary”/„Documentare Britanice” au fost premiate sau nominalizate pentru numeroase distinctii in cadrul festivalurilor internationale, printre care si Festivalul de Film Documentar Grierson, din Marea Britanie, la editiile din 2009 si 2008.

Tematica filmelor este extrem de diversa – de la probleme sociale ale lumii contemporane la perioada razboiului rece si a anilor ’60, de la titanicele particule ale atomului la neurochirurgie, de la manipulare media la crima artistica a secolului XX, de la viitorul sumbru al planetei, la farsa ca arma a activismului social si de mediu.
Intrarea publicului la proiectiile documentarelor britanice este libera.
Filmele sunt subtitrate in limba romana.

Luni, 11 octombrie 2010 va asteptam la… AFGHAN STAR (2008; 87 min.);
Premii: GRIERSON BRITISH DOCUMENTARY AWARDS 2009 – WINNER OF THE BEST DOCUMENTARY ON A CONTEMPORARY ISSUE AWARD; SUNDANCE FESTIVAL 2009 – WINNER AUDIENCE AWARD WORLD CINEMA – DOCUMENTARY; WINNER DIRECTING AWARD WORLD CINEMA – DOCUMENTARY; NOMINATED GRAND JURY PRIZE WORLD CINEMA – DOCUMENTARY.

Afghan Star este o emisiune televizata de divertisment, vizionata de o treime din populatia Afganistanului. in Afganistan, sa participi la un concurs de interpretare muzicala inseamna sa te lovesti de amenintari cu moartea, de politica, de dogme religioase, de probleme etnice, de acceptare sau de izolare sociala, in special daca esti femeie; sa urmaresti o astfel de emisiune inseamna in Afganistan sa renunti la tristete, sa uiti razboiul, sa simti libertatea si bucuria.
intr-o tara in care timp de multi ani muzica si dansul au fost interzise, emisiunea TV Afghan Star este despre curajul de a trai.

Parteneri media: Radio Guerilla, 24Fun, Observator Cultural, Cultura, HotNews, WebPR, Port.ro, www.calendarevenimente.ro. Metropotam.ro.

Mai multe informatii gasiti AICI, AICI sau AICI.

Lacasuri Ortodoxe® este partener media oficial al Muzeului Taranului Roman

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 38/2010