Patriarhul Kirill crede ca Rusia (si spera ca si vecinii ei apropiati), prin pastrarea credintei va ramane o natiune bogata si nu doar o populatie

patriarhul kirill Patriarhul Kirill considera ca Rusia va deveni o tara bogata
Lacasuri Ortodoxe: din Kaliningrad / Interfax
Acesta crede ca religiozitatea este o conditie a supravietuirii civilizatiei moderne. Patriarhul Kirill al Moscovei si al intregii Rusii si-a exprimat speranta ca bunastarea rusilor va creste.

"Fie ca Domnul sa ne ajute sa crestem, din ce in ce mai puternic, pentru a ne dezvolta material, pentru a deveni mai bogati – sarcini delatfel destul de simple", a declarat Patriarhul in aceasta duminica, 3 octombrie 2010, in cazul unei receptii oferite de catre Administratia Eparhiala din Kaliningrad.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Potrivit Patriarhului, aceste sarcini par grele pentru cei "care nu inteleg cat de bogata este tara noastra si cat de usor este sa fii bogat in Rusia".

"Desigur, vom fi bogati si ne vom dezvolta in masura in care si latura noastra exterioara isi va aduce aportul. Poate ca Domnul, insa, ne va ajuta sa ne pastram cel mai important lucru – viata noastra interioara, si sa o imbunatatim", a mai spus Primatul.

El si-a exprimat ingrijorarea fata de "lupta permanenta", care are loc in Europa, unde "libertatea fals interpretata, fara responsabilitate morala, devine o idee predominanta care subordoneaza viata religioasa si spirituala a oamenilor".

"Noi ar trebui sa pastram credinta noastra, asa cum si vecinii nostri apropiati, sper, pastreaza credinta crestina, pentru a ramane o natiune si pentru a nu deveni niciodata doar o populatie", a subliniat Patriarhul Kirill.

Potrivit acestuia, astazi religiozitatea este "una dintre conditiile de supravietuire ale civilizatiei moderne, iar oamenii vor intelege asta cat de curand".

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 38/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.