Procesul a patru crestini din Kabylia, acuzati pentru infiintarea unei case de rugaciune, se amana iar

Lacasuri Ortodoxe: din Alger
Procesul a patru crestini din Kabylia, acuzati pentru infiintarea unei case de rugaciune, se amana iar

Procesul pornit pe tema "deschiderii ilegale a unui lacas de cult", intentat unor persoane convertite la protestantism, tinut in aceasta duminica, 10 octombrie 2010, in Larbaa Nath Irathen, in apropiere de Tizi Ouzou Kabylia (Algeria de est), a fost amanat pentru data de 28 noiembrie 2010, a declarat pentru AFP unul dintre avocatii celor 4 persoane.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


"Procesul a fost amanat la cererea presedintelui Curtii Penale din Larbaa Nath Irathen care a ordonat prezenta unor martori", declara pentru AFP Mokrane Ait-Larbi.

Programat initial pentru data de 26 septembrie 2010, procesul se amanase pentru ziua de duminica, pentru intaia oara, la cererea apararii.

Inculpatii, care au varste cuprinse intre 35 si 45 de ani, sunt acuzati ca au deschis o biserica protestanta, in apropiere de La-Attell, fara a obtine o autorizatie din partea autoritatilor algeriene, a declarat presedintele Bisericii Protestante din Algeria, Krim Mustapha.

Potrivit “Collectif SOS Libertes”, acestia “nu facusera decat sa se roage in casa unuia dintre ei", tocmai fiindca nu au putut obtine un document oficial care sa le permita sa ridice o biserica.

Exercitarea cultului, in Algeria – musulman sau non-musulman – este conditionata de obtinerea unei aprobari pentru determinarea locasului de cult si pentru desemnarea unui predicator, in conformitate cu o lege din februarie 2006.

Doi alti crestini, arestati in timpul Ramadanului, in Kabylia, pentru incalcarea postului, judecati pentru "incalcarea unui principiu al Islamului", tocmai fusesera eliberati in ziua de 5 octombrie 2010.

Islamul este religie de stat in Algeria, unde crestinii se estimeaza ca ajung la un numar de 11.000, dintr-un total de 35,5 milioane locuitori, potrivit Ministerului Afacerilor Religioase. Pastorul Krim, conform caruia convertirile sunt numeroase incepand din 1990, evalueaza ca numai protestantii ar ajunge la cifra de 30.000.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 39/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.