Saturday 30 january 2010

Capete de porci depuse in fata a doua moschei din Malaezia

Lacasuri Ortodoxe: din Kuala Lumpur
Malaezia: capete de porci depuse in fata a doua moschei

Trei capete de porc au fost descoperite in fata a doua moschei din Malaezia, acolo unde au avut loc o serie de acte de vandalism care au tensionat relatiile inter-confesionale in ultimele saptamani – a declarat politia in ziua de miercuri, 27 ianuarie 2010.


Capetele de porci – un animal considerat necurat de catre musulmani – au fost descoperite miercuri dimineata in fata moscheilor Masjid Taman Dato Harun si Al Al Imam-Tirmizi, intr-o suburbie a Kuala Lumpur.

Malaezia: capete de porci depuse in fata a doua moschei

Nimeni nu a fost inca anchetat, dar "conform acestui modus operandi, cred ca este grupul aflat in spatele incidentelor anterioare", a declarat seful politiei, Musa Hassan. El a facut referire la incendierea a doua sali musulmane de rugaciune joia trecuta, si la degradarile suferite de unsprezece locasuri de cult crestine, la inceputul anului.

Cativa oameni au fost arestati, ca urmare a acestor acte aparute in contextul unei controverse legate de dreptul non-musulmanilor de a folosi cuvantul "Allah" in Malaezia – o tara in care Islamul este religie oficiala, 60% din populatie fiind musulmana.

Pentru Musa, incidentele par a fi provocate de un grup de indivizi care incearca sa reaprinda tensiunile inter-confesionale.

Malaezia: capete de porci depuse in fata a doua moschei

"Nu te joci cu focul. Eu nu voi face niciun compromis cand e vorba de securitatea nationala", a avertizat seful politiei.

Unul dintre imamii moscheii Al Imam Al-Tirmizi, in fata careia au fost descoperite doua capete de porc, a dat vina si el pe cei "care doresc sa creasca tensiunile rasiale in tara".

Zulkifli Mohamad a cerut "musulmanilor sa ramana linistiti", pana cand politia isi incheie ancheta proprie.

© Alex_Daniel Rotariu / redactie – informatie publicata in saptamanalul "Monitor Lacasuri Ortodoxe" (2/2010)

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile