Teologul elvetian Gabriel Bunge a trecut de la catolicism la Ortodoxie, in Biserica Icoanei Maicii Domnului

Gabriel Bunge a trecut la Ortodoxie, in Biserica Icoanei Maicii Domnului „Bucuria tuturor celor necajiti”

La biserica Icoanei Maicii Domnului „Bucuria tuturor celor necajiti” , str. Balsaia Ordinka – Moscova, a avut loc In data de 27 august 2010 slujba de priveghere pentru praznicul Adormirii Maicii Domnului de a doua zi, care s-a continuat toata noaptea. Inaintea slujbei, teologul elvetian Gabriel Bunge, cunoscut si publicului romanesc prin lucrari traduse, de o mare profunzime, a trecut de la Catolicism la Ortodoxie.

©Traducere si redactare Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


El a participat la slujba de priveghere si la Sfanta Liturghie de a doua zi, alaturi de mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, Coordonatorul Departamentului de Relatii Externe Bisericesti al Patriarhiei Moscovei, de Mitropolitul Kallistos de Diokleia, vicar al Arhiepiscopiei de Thyateira si Marea Britanie (sub autoritatea Patriarhiei de Constantinopol), dar si presedinte al societatii caritabile „Prietenii Muntelui Athos”, si de foarte multi enoriasi, carora li s-au alaturat membrii societatii sus-numite, aflati In pelerinaj la locurile sfinte din Rusia.

La sfarsitul Sfintei Liturghii din 28 august 2010, IPS Ilarion a predicat despre mesajul Incurajator transmis tuturor credinciosilor de praznicul Adormirii Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, si anume ca toti putem trece de la starea de pacat la cea de har, dupa cum a trecut Maica Domnului, la Fiul Sau, prin moarte.

Dupa ce l-a salutat pe mitropolitul Kallistos si dupa ce i-a daruit acestuia o mitra lucrata la atelierele Patriarhiei Moscovei, mitropolitul Ilarion l-a felicitat pe ieromonahul Gabriel Bunge, cel care a dus o viata solitara In muntii Elvetiei, de peste 30 de ani: „Ati fost catolic, dar In adancul inimii, erati Ortodox. Astazi, Inaintea privegherii de toata noaptea, ati devenit un Ortodox, savarsind completarea fireasca a unui lung drum duhovnicesc.”, ne informeaza DECR.

Exprimandu-si bucuria, mitropolitul Illarion a Insotit cuvintele cu un dar de pret: o Icoana a Maicii Domnului „Bucuria tuturor celor necajiti”, Intrucat teologul elvetian a trecut la Ortodoxie In biserica dedicata acesteia, si la un praznic al Maicii Domnului.

Despre Icoana din strada Ordinka, citesti AICI.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 33/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.