Prima carte de interviuri cu Papa Benedict XVI, in librarii pana la sfarsitul anului (Peter Seewald)

Prima carte de interviuri cu Papa Benedict XVI, in librarii pana la sfarsitul anului

Prima carte de interviuri cu Papa Benedict XVI, de la alegerea sa din 2005, realizata de un jurnalist german, va fi lansata in librarii „pana la sfarsitul anului”, a anuntat marti, 31 august 2010, Rev. Federico Lombardi, purtatorul de cuvant al Vaticanului, citat de AFP.
Interviurile au fost luate in limba germana, in perioada 26-31 iulie, de catre jurnalistul Peter Seewald, la Castelul Gandolfo. Papa Benedict a raspuns la intrebari „pe diverse teme”, a declarat Rev. Lombardi, intr-un comunicat.

©Traducere si redactare Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


Publicarea este asteptata „in scurt timp (pana la sfarsitul anului), in italiana, in germana si, eventual, si in alte limbi”, a precizat acesta, reamintind ca drepturile de autor pentru acest tip de lucrare apartin casei editoriale a Vaticanului.

inainte de a fi ales papa si succesor al lui Ioan Paul II, la 19 aprilie 2005, cardinalul Joseph Ratzinger, care era pe atunci lider al Congregatiei pentru invatatura de Credinta, acordase interviuri aceluiasi jurnalist, in doua reprize. Ele s-au concretizat prin publicarea a doua carti: „Dumnezeu si lumea” – 2001, in franceza („Dieu et le monde”), si „Sarea pamantului”, in 1997, de asemenea in limba franceza („Le sel de la terre”).

Papa Benedict XVI este si autor de carti originale despre credinta crestina, scrise si publicate dupa alegerea sa ca papa. Dintre ele mentionam pe: „Iisus din Nazaret” – 2007, consacrata vietii Mantuitorului, de la botezul Sau in Iordan, pana la Schimbarea la Fata. Al doilea volum, in continuarea primului, cuprinde partea despre Patimi si inviere, fiind in stadiul de corectura. Ar trebui sa fie gata de publicare pana in primavara lui 2011, potrivit unor surse de la Vatican.

in timpul vacantei sale din luna iulie, Papa a inceput redactarea unui al treilea volum, dedicat copilariei lui Iisus. inainte de publicarea primului volum al seriei, papa a declarat ca nu le scrie in calitate de papa, ci ele sunt rodul reflectiei personale, cu scopul de a incuraja „prietenia cu Iisus” pentru cititori si de a-L cunoaste pe Mantuitorul in relatia Sa cu Tatal.
Papa nu a neglijat nici publicul tanar, pentru care a scris o carte publicata in 22 iulie 2010, cu titlul „Prietenii lui Iisus”, referitor la istoria Apostolilor si, in special, a Sfantului Apostol Pavel. Aceasta lucrare cuprinde 48 pagini, cu ilustratii si cu materiale pentru catehezele de miercuri. A fost editata de „Piccola Casa Editrice”. in carte, Papa Benedict ii conduce pe cititorii tineri pas cu pas, spre descoperirea primilor ucenici ai lui Hristos si despre cum s-au convins acestia sa nu-L mai paraseasca niciodata pe Domnul, conform precizarilor parintelui Julian Carrón, din prefata.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 33/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.