Patriarhul Georgiei vrea sa imparta terenurile Bisericii populatiei, pentru constructii comunitare

Patriarhul Georgiei vrea sa imparta terenurile Bisericii populatiei, pentru constructii comunitare

Patriarhul Ilia al II-lea al Georgiei a venit cu initiativa impartirii terenurilor Bisericii Ortodoxe populatiei georgiene, pentru constructii comunitare.
„Biserica Georgiei are mai multe mii de hectare de teren la dispozitie. Sunt gata sa pun la dispozitie toate aceste terenuri pentru cei care vor dori sa construiasca acolo sate ale secolului 21.

©Traducere si redactare Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Am discutat in multe randuri acest lucru cu presedintele si cu membrii guvernului, iar ei si-au aratat disponibilitatea de a sustine intru totul aceasta initiativa”, a spus Patriarhul in predica sa de duminica, 29 august 2010, la catedrala Sfanta Treime – Tbilisi, dupa cum informeaza Interfax.

Acesta a a subliniat faptul ca multe parti ale Georgiei sunt nepopulate, in pofida pamanturilor fertile, din cauza migratiei masive a persoanelor spre orase, in cautarea locurilor de munca.

El a dat exemplu comunitatile din Israel, bazate in mod traditional pe agricultura, numite kibbutz (pl. kibbutzim).
„Ultimele rapoarte spun ca in acest an 11.000 de tineri nu au trecut examenele de admitere la colegii si universitati. Ce vor face acesti tineri? Sugeram infiintarea de scoli georgiene, in care tinerii sa poata invata meserii legate de practica, dar unde sa poata evolua si spiritual”, a mai spus Patriarhul.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 33/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.