Falsul sindicat al preotilor

Gandim toti la fel COMUNICAT DE PRESA:

Dincolo de dificultatile de ordin economic, financiar, pe care le Intampina In aceasta perioada multe alte institutii din Romania, nu doar Arhiepiscopia Tomisului, cu implicatii ce fac deliciul amatorilor de subiecte senzationale (care nu se identifica In niciun fel cu viata Bisericii, Insa o critica vehement si o confunda adesea cu un pres), aducem la cunostinta publicului larg ca, In Biserica Ortodoxa Romana, nu functioneaza legal niciun sindicat al clerului.

©Redactare SI FOTO pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


O astfel de structura este incompatibila cu slujirea si misiunea sacerdotala.
Prin urmare, numitul Mascas Alexandru Gabriel care se considera presedintele unui sindicat al clerului intitulat „Solidaritatea”, nu reprezinta In niciun fel pe preotii si diaconii din Arhiepiscopia Tomisului.

Numeroasele interventii din ultima vreme ale sus-numitului In media nu sunt decat expresii ale propriilor frustrari si neImpliniri, pe de-o parte, iar pe de alta parte, efortul disperat al mai multor fosti preoti caterisiti (scosi afara din preotie, disciplinar) de a forta reabilitarea lor canonica, printr-un santaj mediatic concertat si bazat pe Incurajari iresponsabile.

Fostul preot Mascas Alexandru Gabriel a fost acuzat In anul 2001, printre altele, la judecata Consistoriului eparhial al Arhiepiscopiei Tomisului (Tribunalul bisericesc) pentru faptul ca s-a casatorit de patru ori si a recurs atunci la o viclenie, cerandu-si demisia din functia de paroh; a fost depus astfel din treapta preotiei, interzicandu-i-se savarsirea oricarei lucrari sacre, de aici rezultand, probabil, puternicele sale resentimente fata de Biserica si ierarhie.

Atragem asadar atentia asupra credibilitatii Indoielnice a afirmatiilor sale (pe care unii reprezentanti mass-media le-au preluat Insa cu multa generozitate) si a imposturii In care numitul Mascas Alexandru Gabriel se afla, aceea de fals reprezentant al clerului.

Biroul de Presa si Comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 35/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.