publicat în: Arhivă

A aparut ATLASUL Bisericilor Ortodoxe din Statele Unite

Atlasul Bisericilor Ortodoxe din Statele UniteCercetatorul de prim rang al Ortodoxiei americane, Alexei Krindaci, a lansat in aceste zile un volum cuprinzator, care contine date privind toate Bisericile Ortodoxe (inclusiv Orientale) existente in Statele Unite, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Completat cu numeroase harti, cu fapte curente si istorice, Atlasul American al Bisericilor Crestin Ortodoxe este publicat de catre Presa Sfanta Cruce Ortodoxa, fiind co-sponsorizat de SCOBA si de Fundatia Virginia Farah .

in plus fata de acoperirea completa a tuturor eparhiilor americane, Atlasul Bisericilor Ortodoxe din Statele Unite include un capitol care profileaza toate comunitatile monahale americane.

Atlasul ofera un "scurt instantaneu" al Bisericilor Ortodoxe Crestine din Statele Unite. Concomitent, cartee este un atlas, o carte de referinta si o monografie tematica. Este un Atlas, deoarece contine numeroase harti din care rezulta dezvoltarea istorica si modelele teritoriale prezente in viata Bisericii Ortodoxe din America. Este o carte de referinta, deoarece furnizeaza informatii complete si date statistice referitoare la toate Bisericile Ortodoxe Americane crestine. Si este o monografie tematica, deoarece eseurile din aceasta carte ne spun povestea din trecut a Ortodoxiei crestine din Statele Unite, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.