(Video) Un octogenar, inscris la scoala primara pentru a invata sa citeasca din Biblie, inspira un film si o institutie caritabila…

octogenar intre eleviUn octogenar, inscris la scoala primara pentru a invata sa citeasca din Biblie, inspira un film…

Filmul despre Ngang Kiman Maruj, un barbat de 84 de ani, care s-a inscris in scoala primara in anul 2003 pentru a putea invata sa citeasca Biblia, a inspirat crearea unei institutii caritabile de invatamant pentru copiii defavorizati din intreaga lume, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Regizat de Justin Chadwick si scris de Ann Peacock, "Elev de clasa I” se intampla intr-o scoala primara din Provincia Rift Valey a Kenyei.

Acesta il descrie pe Maruj cand, ratacit printre copii, se inghesuie la admitere, si ajunge in scoala, disperat sa invete sa citeasca, in ciuda varstei sale.

Odata ce a putut citi Biblia, Maruj imbratisaza crestinismul, fiind botezat inainte de moartea sa, in 2009.
Filmul a fost lansat la New York si Los Angeles, pe 13 mai 2011 – mai informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.