Gospelul, un dinamism contagios, intr-un climat social al unor vremuri nesigure

Gospel - dinamism in Franta 2011 festivalGospelul, “un dinamism contagios”

10.000 de spectatori sunt asteptati astazi, joi, 30 iunie 2011, la Marsilia, la prima editie franceza a festivalului Saison Gospel (cantari adresate lui Dumnezeu), organizat de un grup evanghelic.

Capacitatea Gospelului de a aduna fani din medii diferite a permis, probabil, acestei forme de muzica sa isi gaseasca o audienta larga in Franta, dupa cum aprecia astazi chiar presa catolica locala, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

O gama intreaga de evenimente de acest fel, planificate tot in aceasta vara, si recitalurile unor coruri de amatori reflecta “dinamismul acestei muzici prin care auditoriul trece dincolo de sfera religioasa” – remarca una dintre publicatiile catolice franceze, intr-un articol a carui copie a fost transmisa redactiei noastre (redactie@lacasuriortodoxe.ro) de un membru-abonat Lacasuri Ortodoxe, aflat in Paris.

”Aceasta nuanta de optimism a cantarilor pare sa rezoneze in special cu un climat social aflat in vremuri nesigure” – conchide articolul, mai informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.