Friday 16 july 2010

Numirea Ep. Kurt Koch din Basel, ca nou presedinte al Cons. Pontif. pentru Promov. Unitatiii Crestinilor, salutata de Biserica Rusa

Mitropolitul Ilarion, seful Departamentului pentru Relatii Externe al Patriarhiei Moscovei, a salutat numirea Episcopului Kurt Koch din Basel, ca nou presedinte al Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unitatii Crestinilor. Odata cu numirea, Episcopul Koch a fost ridicat la demnitatea de arhiepiscop.

©Traducere: Bogdan Roman pentru Lacasuri Ortodoxe® (cell extract)


Prin Arhiepiscopul Koch, "pe care l-am cunoscut mai multi ani, un pastor zelos si teolog serios ce are in vedere traditia Bisericii timpurii si ideea unitatii crestine”, a declarat Mitropolitul Ilarion intr-un mesaj, "sper ca noi perspective de cooperare sa se deschida, in beneficiul ambelor Biserici".

"Multumesc, nu in mai mica masura, predecesoriilor presedinti ai Consiliului pontifical, intre Biserica Ortodoxa Rusa si Biserica Catolica fiind elaborate relatii constructive", a adaugat el.

Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk a subliniat ca, in jumatatea de secol care a trecut de la infiintarea Consiliului Pontifical, structura "a jucat un rol important in definirea modalitatilor de dialog intre Biserica Romano-Catolica si celelalte Biserici crestine si comunitati."

El si-a exprimat speranta ca misiunea pastorala a episcopului in Elvetia, ca unul dintre centrele de dialog inter-crestin si de diplomatie internationala, il va ajuta sa indeplineasca noi directive, experienta sa bogata contribuind la dezvoltarea cu succes a lucrarilor Consiliului.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe nr. 26/2010

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile