Pr Arhim Teofil Badoiu va fi inmormantat maine, 20 iulie 2010, la Manastirea Slanic

Parintele Arhimandrit Teofil Badoiu, va fi inmormantat maine, 20 iulie 2010, la Manastirea Slanic, locul in care s-a nevoit timp de 66 de ani.

Slujba inmormantarii va fi oficiata dupa Sfanta Liturghie de Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, inaltpreasfintitul Parinte Teofan, inaltpreasfintitul Calinic, Arhiepiscopul Argesului si Muscelului si de Preasfintitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, informeaza Radio TRINITAS.

©Redactare: Alex-Daniel RotariuLacasuri Ortodoxe®


Parintele Arhimandrit Teofil Badoiu, a trecut la cele vesnice sambata seara, 17 iulie, la varsta de 84 de ani. Sfintia Sa a fost unul dintre cei mai mari duhovnici din cuprinsul Eparhiei Argesului si Muscelului.

S-a nascut la 11 septembrie 1925, a intrat in manastire la 20 februarie 1944 si a fost tuns in monahism pe 30 martie 1947. in acelasi an a fost hirotonit ierodiacon, iar in 1968 ieromonah.

Din 1987 Parintele Arhimandrit Teofil Badoiu a fost staret al Manastirii argesene Slanic.

Centrul de Presa al ptriarhiei Romane

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 27/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.