(VIDEO) Peste 360.000 de somalezi infometati, in tabara "crestina" din Kenya

refugiati in kenya 2011 Lucrătorii din echipele de ajutorare ii preiau pe refugiaţii somalezi, în tabăra din Kenya.

Surse din Nairobi, Kenya, informează că agenţiile creştine şi-au intensificat intervenţia în tabăra de refugiaţi din nordul Kenyei, în ultima perioadă.

Map picture

În această tabără, aproximativ 1.500 de emigranţi somalezi, loviţi de secetă, sosesc zilnic.

"Majoritatea oamenilor care sosesc sunt deshidrataţi şi sunt foarte înfometaţi şi speriaţi. Au nevoie de îmbrăcăminte şi au multe lipsuri. Sunt desculţi", a declarat Lennart Hernander, un reprezentant al Federaţiei Luterane Mondiale (LWF), din Departamentul de Servicii Mondiale, în urmă cu câteva zile.

 

Afluxul în tabăra gestionată de Federaţia Luterană Mondială a crescut la începutul acestui an, din cauza secetei prelungite şi a insecurităţii din Somalia, iar acum aproximativ 360.000 de persoane se află în această tabără, conform unor oficiali din cadrul serviciilor umanitare, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.