În Chirnogi, la Duminica Ortodoxiei – 2020

În prima duminică din Postul Mare, numită și a Ortodoxiei, comunitatea din Chirnogi a demonstrat o normalitate a istoriei, antrenându-se într-un eveniment de afirmare publică a credinței și identității noastre creștin-ortodoxe, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor.
După săvârșirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, comunitatea din Chirnogi – Parohia Chirnogi a Sfântului Nicolae – a prezentat întregii localități credința strămoșească și o firescul mărturisirii publice.
Copiii, tinerii și persoanele înțelepțite de vreme și vremuri, alături de preoții parohiei, au ieșit din sfânta biserică, având icoane în mâini, cu rugăciuni pe buze, în răsunetul clopotelor, îndreptându-se către centrul civic al localității, într-o procesiune aflată în premieră în localitatea Chirnogi, derulată în jurul monumentelor eroilor neamului românesc.
Bucuria de pe chipurile copiilor se armoniza cu fețele aureolate ale sfinților din icoană, veniți cu toții la acest mare praznic al Ortodoxiei, într-o simbioză perfectă între om și Dumnezeu.
Preacucernicii preoți: parohul Adrian Postolea, preot sachelar, și Părintele Dănuț Dumitru Ioniță, preot coslujitor, au încheiat procesiunea, cu un cuvânt de folos despre post, subliniind importanța mesajului transmis de Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la Duminica Ortodoxiei, 2020.
A consemnat, pentru Lăcașuri Ortodoxe, ing. Aurelian Cotoban,
Epitropul Bisericii Sfântul Nicolae, din Chirnogi – Episcopia Sloboziei și Călărașilor
Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.