Comunicat al sesiunii comune a Consiliului Interreligios al Rusiei și a Comitetului Consultativ Creștin Interreligios

Comunicat al sesiunii comune a Consiliului Interreligios al Rusiei și a Comitetului Consultativ Interconfesional Creștin

Noi, participanții la ședința comună a Consiliului Interreligios al Rusiei și a Comitetului Consultativ Interconfesional Creștin, reprezentând comunitățile creștine, islamice, evreiești și budiste din Rusia, ne-am adunat la Moscova, la invitația Sanctității Sale Patriarhul Chiril al Moscovei și al Întregii Rusii
1. Notăm cu satisfacție participarea activă a societății rusești, în special a credincioșilor religiilor noastre, la discuțiile privind textul Constituției Federației Ruse și modificările propuse; vedem în aceasta o mărturie a maturității civice și a responsabilității în fața destinului patriei.
2. Dorind să asigurăm pacea într-o țară multi-etnică și multi-religioasă, susținem propunerea de a introduce menționarea lui Dumnezeu în textul modificat al Constituției, care ar fixa valorile convingerilor religioase ale popoarelor țării noastre, legate istoric și cultural de religiile pe care le reprezentăm, precum și mostenirea spirituală a strămoșilor noștri pentru noi.
3. Considerăm ca fiind importante modificările constituționale care definesc căsătoria ca uniunea dintre un bărbat și o femeie și stabilirea unor standarde care vizează protejarea valorilor familiale tradiționale, în special dreptul părinților de a oferi educație și instruire copiilor lor, în conformitate cu convingerile lor religioase și filozofice, vizând, de asemenea, protejarea istoriei și culturii țării noastre, statutul limbii ruse, susținerea expatriaților și păstrarea memoriei apărătorilor patriei.
4. Reamintim că sprijinul acordat familiei, așa cum reiese din poziția Consiliului Interreligios al Rusiei și al Comitetului Consultativ Interconfesional Creștin, reprezintă o condiție absolută pentru prosperitatea țării noastre, fermitatea morală și bogăția sa spirituală.
5. Aprobăm amendamentele constituționale care creează garanții suplimentare pentru prosperitatea socio-economică a rușilor și unitatea Federației Ruse.