Pagina web internațională Ortodoxia include deja aproape 300 de știri în limba română

Un articol publicat de Biserica Ortodoxă din Uganda, intitulat “Impresii de la cea de-a doua Conferință Internațională privind media digitală și îngrijirea pastorală ortodoxă, Kolyimbari, Creta – Grecia”, precizează că participanții la evenimentul la care articolul face referire au decis să găsească mijloacele necesare creării unei pagini web noi, credibile, ortodoxe și internaționale, intitulată “Ortodoxia”.

Noua platformă de știri ar trebui să promită vizitatorilor că, în cadrul ei, aceștia vor întâlni un cod autentic de conduită jurnalistică și ecleziastică.

Platforma “Ortodoxia” urma să aibă un conținut ortodox verificat, al unor autori de încredere (verificați și ei), precum și conținut al unor personalităților ortodoxe experimentate, pentru a menține relevantă prezența Bisericii în Media Digitală pe plan internațional.

Conform relatării articolului publicat de Biserica Ortodoxă a Ugandei – al cărei unic reprezentant la conferința amintită a fost Ssengendo James, acesta fiind însoțit doar de un singur alt reprezentant de pe continentul african, în persoana Pr. Matthias Joseph Kamau, din Kenya – crearea cadrului de știri ar promova discernământul, prin această prezență oficială a Bisericii pe Internet.

Vă reamintim că evenimentul (dmopc18) amintit mai sus – la care au participat și reprezentanți ai Basilica.ro și Doxologia.ro – a atras personalități media din întreaga lume, el fiind reflectat amplu în paginile Agenției de știri Lăcașuri Ortodoxe. În prezent, pagina web “Ortodoxia” poate fi accesată on-line, pe aceasta fiind deja afișate regulat informații în diferite limbi, ca rezultat vizibil al coparticipării la proiectul lansat de Conferința Internațională din Grecia în 2018, reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române ocupând deja 28 de pagini proprii la această oră, cu peste 250 de știri, la adresa https://www.orthodoxianewsagency.gr/foreignnewscats/romanian/ . Pagina web internațională generală “Ortodoxia” poate fi accesată la adresa: https://www.orthodoxianewsagency.gr/ .

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.