publicat în: Arhivă

Patriarhul Serbiei, în vizită pe Muntele Athos

După sosirea sa la Muntele Athos, pe 1 octombrie 2018, Patriarhul Irineu s-a deplasat în Karyes, unde a fost primit de către membrii Sfinbtei Epistasii (organ executiv al Sfintei Chinotite – aceasta din urmă reprezentând organul suprem administrativ, legislativ, executiv şi judecătoresc din Sfântul Munte Athos. Sfânta Chinotită îşi are sediul în Kareya – capitala Sfântului Munte, într-o clădire din imediata apropiere a Bisericii Protaton) și de guvernatorul civil al Muntelui Sfânt, Konstantinos Dimtsas.

După o rugăciune în Biserica Protaton, a avut loc o recepție oficială în clădirea Sfintei Epistasii.

Din Kareya, Patriarhul Irineu s-a deplasat la Mănăstirea Hilandar, unde a fost întâmpinat de egumenul acesteia, Arhimandritul Metodie, și de comunitatea sa.

Pe 2 octombrie 2018, Patriarhul sărb a oficiat Sfânta Liturghie în biserica mănăstirii, închinată Intrării în Templu a Maicii Domnului.

Un număr mare de credincioși a fost aici prezent, pentru a venera Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, cunoscută sub numele de “Tricheroussa” (“Cu trei mâini”), participând la Sfânta Liturghie Patriarhală.

Informația a fost pusă la dispoziție de: Biserica Ortodoxă Sârbă