Nunțiatura Apostolică din Kiev neagă declarația Ministrului de Externe ucrainean, privind sprijinirea autocefaliei

Conform Interfax, Ambasada Vaticanului din Ucraina a negat declarația Ministerului de Externe al țării, conform căreia “Vaticanul respectă decizia poporului ucrainean de a înființa o Biserică locală unificată”.

„Nunțiatura Apostolică din Ucraina dorește încă o dată să amintească poziția Vaticanului cu privire la crearea unei Biserici locale Ortodoxe Ucrainene, și anume că aceasta este o problemă internă a Bisericii Ortodoxe, asupra căreia Vaticanul nu și-a exprimat și nici nu intenționează în vreun fel să-și exprime vreo părere”, a spus Nunțiatura.

Potrivit rapoartelor anterioare, Ministrul de Externe ucrainean Pavel Klimkin s-a întâlnit cu Arhiepiscopul Paul Richard Gallagher, secretar pentru relațiile cu statele, din Secretariatul de Stat, în paralel cu sesiunea a73-a a Adunării Generale a ONU.

După întâlnire, Ministrul de Externe al Ucrainei a declarat pe site-ul său că părțile au avut un schimb de opinii cu privire la procesul de acordare a autocefaliei Bisericii Ortodoxe Ucraineene și că Vaticanul și-ar fi exprimat sprijinul său.

Sursă foto: Nunțiatura Apostolică din Kiev

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.