Canada: o nouă bisericuță ortodoxă se ridică lângă Jackson Point, în Ontario

Duminică, 5 august 2018, la Sărbătoarea Icoanei Pochaev a Maicii Domnului, Arhiepiscopul Gabriel de Montreal și Canada a vizitat Icoana Maicii Domnului din Smolensk, în orașul Beryozki, lângă Jackson Point, Ontario.

Înaltpreasfinția Sa a condus Slujba în timpul căreia a fost sfințită o nouă cupolă și crucea, împreună cu o icoană a Sfinților Mucenici ai Familiei Regale Ruse, pentru o nouă capelă construită, dedicată sfinților.

Preotul Maxim Abroskin, parohul acestui sfânt lăcaș, a început strângerea de fonduri pentru noul lăcaș ortodox, în urmă cu un an, în Toronto. Liga Monarhistă locală oferă, de asemenea, ajutor. Piatra de temelie a fost sfințită în august 2017, de către Mitropolitul Ilarion al Americii de Est și New York, Prim Ierarh al Bisericii Ortodoxe Ruse din Afara Rusiei.

Enoriașii construiesc la capelă, iar cupola a fost obținută din Rusia. O icoană a fost pictată în America, având o înălțime de doi metri, iar un meșter tâmplar din parohie i-a pregătit rama.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, capela va fi deschisă până în luna septembrie a acestui an, după cum aflăm de la reprezentanții oficiali ai Sinodului Bisericii Ortodoxe Ruse din Afara Granițelor, care au pus la dispoziție și fotografiile cu noua capelă.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.