EVENIMENT IMPORTANT: Patriarhul Rusiei și Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului se vor întâlni, după aproape trei ani de la ultima întâlnire

Întâlnirea dintre Patriarhul Chiril al Moscovei și al Întregii Rusii și Sfinția Sa Patriarhul Bartolomeu de Constantinopol va avea loc la Istanbul, pe 31 august 2018.

Întâlnirea anterioară a celor doi Primați a avut loc în perioada 22 la 27 ianuarie 2016, la Chambésy (Elveția), la Sinaxa Primaților Bisericilor Autocefale Locale. Următoarea ocazie care ar fi putut face posibilă întâlnirea dintre cei doi Patriarhi ar fi urmat să fie Sfântul și Marele Sinod Pan-Ortodox din Creta, însă Biserica Ortodoxă Rusă, alături de alte câteva Biserici Ortodoxe, a hotărât să nu participe la eveniment.

Informația a fost oferită de Departamentul de Relații Externe al Patriarhiei Moscovei.

Cei doi Patriarhi s-au mai întâlnit anterior, între 6 și 9 martie 2014, în timpul Sinaxei Primaților Bisericilor Ortodoxe Autocefale în Istanbul, pe 7 octombrie 2013, la Podgorica (Muntenegru), precum și în timpul vizitei Patriarhului Bartolomeu al Constantinopolului în Patriarhia Moscovei, în perioada 22-31 mai 2010, și în cadrul vizitei oficiale a Patriarhului Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii în Biserica Ortodoxă din Constantinopol, în perioada 4-6 iulie 2009.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.