Monahii greci ajută la pregătirea clerului și răspândirea Ortodoxiei în Africa

În dimineața zilei de duminică 5 august 2018, după celebrarea Sfintei Liturghii în Biserica Sfântul Spiridon din Lougkou, Uganda, a avut loc și încheierea ofiaială a unui seminar, care a durat șapte zile, desfășurat în Mitropolia Ortodoxă din Kampala și întreaga Ugandă, cu sprijinul generos al Mănăstirii Panagia Chrysopigi din Grecia.

Seminarul a avut tema: Preotul ortodox astăzi, de la vaița liturgică la activitățile pastorale.

Conform informațiilor puse la dispoziție de Biserica Ortodoxă din Uganda, accentul major al acestui seminar fundamental s-a pus pe “sensibilizarea clerului cu privire la modul în care acesta poate să se consolideze, să se revigoreze și să capete mai multă putere în diferitele parohii, pentru a-și îndeplini în mod eficient responsabilitățile de păstorire”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.