In SUA, marele Chicago este hotarat sa isi serbeze Ortodoxia. Dupa 125 de ani…

Proclamând 2017 drept an al aniversarii celor „125 de ani ai Creștinismului Ortodox în marele Chicago“, episcopii Bisericii Ortodoxe a Americii (OCA – https://oca.org/news/headline-news/125th-anniversary-of-orthodox-christianity-in-chicago-to-be-celebrated-sept [https://oca.org/news/headline-news/125th-anniversary-of-orthodox-christianity-in-chicago-to-be-celebrated-sept] ) din regiunea Chicago – cel mai mare oraș din statul Illinois și al treilea oraș ca mărime din Statele Unite ale Americii, după New York și Los Angeles – au aprobat celebrarea istorică a evenimentului pentru data de 30 septembrie a acestui an.

SUA: Marele Chicago, hotarat sa isi serbeze OrtodoxiaSponsorizata de „Asociatia clerului creștin-ortodox din Marele Chicago“, celebrarea va include oficierea unei Sfinte Liturghii pan-ortodoxe, urmată de un banchet.

Președintia echipei care se ocupa de organizarea evenimentului este asumată de către Arhiepiscopul Nicolas Dahdal, paroh al Bisericii Sfantul Gheorghe, apartinand de Patriarhia Antiohiei, din Cicero (Illinois).

SUA: Marele Chicago hotarat sa isi serbeze Ortodoxia, dupa 125 de aniEpiscopul Paul al Eparhiei de Centru-Vest a Bisericii Ortodoxe din America (OCA) și alți ierarhi din Chicago, impreuna cu toti clericii ortodocsi din regiune vor co-sluji in cadrul Sfintei Liturghii.

Episcopului Irineu, din Episcopia Ortodoxă Sârbă a Americii de Est, ii va reveni partea de rostire a predicii. Va fi prezent corul pan-ortodox „Marele Chicago“.

SUA: Marele Chicago hotarat sa isi serbeze Ortodoxia, dupa 125 de aniPrezența ortodoxă in Chicago isi are bazele undeva la sfârșitul anilor 1800, odata cu înființarea unei „comunități greco-slave“, care includea emigranți în special din Sparta și Corfu, Muntenegru și Herțegovina, precum și carpato-rusi și galicieni.

Astăzi, există aproximativ 80 de parohii ortodoxe in Marele Chicago. Un comitet pan-ortodox, reprezentând 20 de parohii, lucreaza deja la organizarea evenimentului.

Orașul Chicago este un centru important financiar și industrial al Americii de Nord, fiind de asemena cunoscut pentru diversitatea sa etnică, dar și pentru importanța sa în rețeaua de transport americană, având al doilea aeroport din SUA ca număr de pasageri, Aeroportul Internațional Chicago O’Hare rivalizând doar cu Aeroportul Internațional Atlanta. (Lăcașuri Ortodoxe)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.