Desteapta-te UE! Destabilizarea BOR, egal destabilizarea Romaniei!

Desteapta-te UE! Destabilizarea BOR, egal destabilizarea Romaniei!In prezent, suntem – sub impresia ingrata ca… “fara voia noastra” – martorii unui atac fara precedent si concertat indreptat impotriva Bisericii Ortodoxe Romane si a clericilor sai.

Ceea ce, insa, prea putini au observat – unii, din exterior, ametiti de mirajul pacatului care pare sa vina la putere in detrimentul “constrangerilor” de constiinta la care invita Biserica; altii, din interior, bucurosi pentru razbunarea care ar putea sa apara, in sfarsit, in urma neimpliniri lor profesionale, sau a “lipsei de apreciere’ de care au avut parte in activitatea lor de slujitor devenita intre timp “profesie” – este ca modul prin care aceste atacuri se desfasoara, este unul nemaintalnit intr-un stat de drept. Romania bate recordul si la acest capitol, ramanand in continuare, dupa cum spune o vorba ce umbla de pe vremea comunismului: “o tara a tuturor posibilitatilor”, cu o “libertate” de multe ori invidiata chiar si de mult laudata America.Desteapta-te UE! Destabilizarea BOR, egal destabilizarea Romaniei!Citeste si: EPISCOPUL HUSILOR si Cazul POMOHACI, cazuri fabricate? [https://lacasuriortodoxe.ro/manifestari-pro-campanie/23801-episcopul-husilor-expertiza-tehnica-rezultate-surpriza-si-suspiciuni.html] Doar astfel s-a putut ajunge la “fabricarea” unor cazuri care, pornind de la acuze sustinute prin barfe (ce altceva pot fi niste inregistrari fara valoare de proba, care oricand pot fi trucate?), in alte tari nu ar fi putut in niciun caz sa isi gaseasca loc in presa.

Cazul Pomohaci [https://lacasuriortodoxe.ro/manifestari-pro-campanie/23780-cazul-pomohaci-lgbt-mizeaza-pe-cartea-cea-mare.html] si cazul Episcopului de Husi [https://lacasuriortodoxe.ro/manifestari-pro-campanie/23801-episcopul-husilor-expertiza-tehnica-rezultate-surpriza-si-suspiciuni.html] ne-au aratat aceasta tendinta a romanilor de a se bucura de raul celuilalt, dispusi sa-si vanda oricand Parintii pentru un show “de doi bani”, gata sa intre la spovedanie cu “dreptul” de a le fi iertate pacatele, si gata sa iasa de la spovedanie, cu “dreptul” sau “dreptatea” ne a nu li se ierta si celorlalti (fie ele si inventate, oricum nedemonstrate). Acesta este duhul care stapaneste credinciosul de azi. Acesta este drogul injectat, in atat de multi ani, de buletinele de “stiri” zilnice, transformate in stiri de can-can. Barfa, prezentata ca stire, ii distreaza astazi pe cei dispusi sa admire condamnarea nevinovatilor in arene…

Numai ca, prin aceasta vanzare in bratele raului, tacerea majoritatii ortodoxe si placerea de a admira cu lasitate orice astfel de show pacatos, ne fac astazi partasi la distrugerea identitatii si valorii noastre ca neam.

Homosexualitatea ataca BisericaCiteste si: EPISCOPUL HUSILOR si Cazul POMOHACI, cazuri fabricate? [https://lacasuriortodoxe.ro/manifestari-pro-campanie/23801-episcopul-husilor-expertiza-tehnica-rezultate-surpriza-si-suspiciuni.html] Inversiunea sexuala, homosexualitatea prezentata astazi ca o virtute a minoritatii, apare din ce in ce mai des in presa laica, alaturi de titulatura Bisericii Ortodoxe Romane, iar asta, deloc intamplator, tinand cont de recenta actiune in sustinerea familiei traditionale, desfasurata cu atat de mare succes – dar nu si definitiv! – care, tipilor gay, avea sa le curme in mod necrutator sperantele. Iar cum minoritatea pare astfel vesnic nesatisfacuta in ce priveste promovarea placerilor ei trupesti intre indivizii de acelasi sex, Europa se incapataneaza sa interpreteze totul ca pe o mare problema. Privind la tarile europene din jur, intelegem mai clar acest lucru si vedem neindoilenic lupta dusa pentru ca “civilizatia”, “drepturile minoritatii” si “libertatea de exprimare” impinse la extrem, sa ajunga sa se impuna, mai mult sau mai putin cu forta, in toate aceste tinuturi ale caror istorie si traditii neaga si refuza tot ce este nefiresc.

Europa ar trebui, insa, sa se trezeasca. Sustinerea sau permiterea afisarii sexualitatii invertite in societate, va avea cu siguranta dezavantajele ei, urmand sa coste foarte mult aceasta parte importanta a lumii. Acuzele care se aduc Bisericii Ortodoxe Romane in ultimele zile, cu o fervoare fantastica si cu o frecventa care par deja de nestapanit, pornite de la barfe si “inregistrari” despre care niciodata cineva nu va putea demonstra ca sunt reale, motiv pentru care nu sunt considerate nici probe legale – sunt si ele legate, invariabil, de homosexualitate.

Hotul striga: Hotul!Bucuria homosexualitatii – care vede astazi Biserica atacata pentru valori – demonstreaza convingerea gruparilor de tip LGBT, ca o Biserica prezentata ca “decazuta” va insemna o homosexualitate prezentata oricand ca “firesc”. De unde, sa rezulte si viitoare legi adoptate cu succes…Homosexualitatea, prezentata ca model de decadere cand este imaginata si inventata pe Biserica, devine normalitate pentru aceleasi grupari, in propriile manifestatii publice.

Europa, deschisa din ce in ce mai mult pacatului, nu se mai dovedeste a fi capabila sa inteleaga faptul ca o tara majoritar ortodoxa, fara credinta ei, devine o tara care n-o sa fie vreodata niciunui alt ideal sanatos credincioasa. Intr-un moment in care marile puteri, din Vestul indepartat si din Rasaritul apropiat, inteleg din ce in ce mai bine acest lucru, ea pare sa adopte o postura sinucigasa: caci ce viitor ar putea avea o Europa bazata pe satisfacerea unei placeri anticreatoare precum homosexualitatea? Ea nu va naste nimic. Viitorul sumbru care se prefigureaza la adresa Europei – daca acest viitor va mai avea sansa sa existe, odata ce nu i se da – face insa ca bucuria de celelalte parti sa creasca. Astazi, aceasta putere insemnata, insa fara dorinta proprie de supravietuire, se transforma dintr-o comUniune erupeana, intr-o simpla suma de state…Citeste si: EPISCOPUL HUSILOR si Cazul POMOHACI, cazuri fabricate? [https://lacasuriortodoxe.ro/manifestari-pro-campanie/23801-episcopul-husilor-expertiza-tehnica-rezultate-surpriza-si-suspiciuni.html]

Un luptator fara credinta, este un luptator mort.Iar adevaratele puteri mari stiu bine acest lucru (vezi rasturnarea de pozitie demonstrata de Statele Americii, ca raspuns imediat la tendintele rasaritene). Dupa o Primavara Araba, in care religia a fost folosita drept arma, astazi, destabilizarea unei Biserici Ortodoxe majoritare, intr-o tara mereu strategica pentru pozitia sa in Balcani, nu reprezinta nimic altceva decat destabilizarea unei intregi tari. Romania continua sa joace un rol de interes major in spatiul european si in politicile de stabilitate mondiala, iar Europa trebuie sa inteleaga acest lucru: o credinta destabilizata, inseamna o tara moarta. Rasaritul nu functioneaza dupa aceleasi legi cu Vestul, iar formulele de aliniere la pacat ar putea avea rezultate catastrofale asupra unei zone in care credinta inseamna exact viata. Istoria luptatoare a romanilor a demonstrat din plin acest lucru. O Europa strategica – avand ca model adevaratele mari puteri in desfasurare astazi – trebuie sa fie o Europa bazata, de asemenea, pe credinta. Puterea nu sta in necredinta, iar Europa trebuie sa se hotarasca odata…

Desteapta-te UE! Destabilizarea BOR, egal destabilizarea Romaniei!In zadar faci o demonstratie de forta in aviatie (vezi recentele manevre militare), cand de fapt e timpul unei demonstratii de forta in credinta (fie ea chiar si-n aceasta aviatie)!

Europa trebuie sa se hotarasca cu cine marsaluieste: cu slabiciunea pacatului, sau cu taria virtutii si a credintei. Toleranta fata de minoritate – respectata foarte bine si pana in zilele noastre – si toleranta fata de pacat, nu au nimic de-a face cu proliferarea raului, nefirescului si deci a slabiciunii. Un popor cu constiinta framantata, obligat sa semneze pentru pacat, devine un popor de-a dreptul pierdut si sleit de toata puterea. Iar Europa nu ar trebui sa-si doreasca acest lucru. Popoarele din Balcani, incercate de-a lungul veacurilor, isi au intreaga istorie, motivatie si tarie in aceasta credinta. Asa incat, Europa ar trebui sa-si apere interesele si majoritatile…

O Biserica Ortodoxa Romana destabilizata, inseamna o Romanie destabilizata, iar jocurile facute pe seama homosexualitatii (intotdeauna hotul va striga: Hotul!) imaginate si inventate pe Biserica, doar pentru o ascensiune mai usoara a gruparilor gay, vor costa scump Europa.

Poate nu intamplator, aproximativ in aceasta perioada, in care Patriarhul este atacat, atat din interiorul propriei Biserici conduse de Hristos, cat si din afara ei dar tot din tara, devine expus la unele atacuri, iscate din pareri si aprecieri chiar si cu totul “dinafara”. Un articol publicat recent de varianta sarba a Sputnik [https://sputniknews.com/analysis/201706041054294481-romanian-church-balkans-expansion/] , face o astfel de demonstratie, sustinand despre Biserica Ortodoxa Romana ca ar fi “căutat în mod activ să își extindă activitatea în Balcani, încălcând flagrant teritoriul altor Biserici Ortodoxe”, doar pentru ca Bucurestiul sa-si vada implinit visul unei Romanii Mari. Articolul, semnat de Nikola Joksimovic, facea referire la recenta decizie a Sinodului Sarb, conform careia relatiile intre Biserica Ortodoxă Sârbă si cea Romana vor avea de suferit daca mersul pe aceasta linie va continua (vezi stuatia romanilor din Timoc).

Desigur, pozitia Patriarhului Romaniei la Sfantul si Marele Sinod din Creta, in sustinerea fireasca si apolitica a unei Patriarhii Ecumenice si solide, la care aproximativ toate Bisericile Ortodoxe slave care ne inconjoara (Serbia, Rusia, Bulgaria etc) au facut front comun votand cu neparticiparea, putea avea si ea un rol in interpretarea acestei pozitii imaginate politic pentru acuzarea Patriarhului unei Biserici surori, si asa invidiat pentru zidirea unei noi si importante, dar mai ales centrale [https://lacasuriortodoxe.ro/kslcatalin-opinii/23800-patriarhul-daniel-al-romaniei-raspuns-la-provocarile-de-astazi.html] [ https://lacasuriortodoxe.ro/kslcatalin-opinii/23800-patriarhul-daniel-al-romaniei-raspuns-la-provocarile-de-astazi.html [https://lacasuriortodoxe.ro/kslcatalin-opinii/23800-patriarhul-daniel-al-romaniei-raspuns-la-provocarile-de-astazi.html] ], Catedrale.Citeste si: EPISCOPUL HUSILOR si Cazul POMOHACI, cazuri fabricate? [https://lacasuriortodoxe.ro/manifestari-pro-campanie/23801-episcopul-husilor-expertiza-tehnica-rezultate-surpriza-si-suspiciuni.html]

Europa ar trebui sa-si reconsidere perspectiva fata de credinta, mai ales cand vine vorba de Balcani.Bucuria celor manati de slabiciuni (fie ca e vorba de homosexualitate, fie de fuga dupa castiguri si posturi mai bune, sau dupa placeri in general), se va transforma curand in tristete si… deznadejde. Iar o tara fara de nadejde, va fi o tara moarta si, oricum, numai a noastra nu.

La aceasta ora, atentia Europei ar trebui sa fie atintita asupra a ceea ce se intampla in Romania: o Biserica este atacata cu toata forta, pornind de la asa-zise dovezi, “scornite” doar pentru a i se pata imaginea si a naste neincredere. (A nu se confunda cu situatia din Biserica Catolica – unde au existat, pentru demonstrarea vinovatiei unor clerici, din pacate, implicati in astfel de acte, sute de dosare simultane si de dovezi incriminatoare) .

Numai astfel ne putem explica cum de a fost posibil ca un cleric, atacat si amenintat cu santajul, cerand ajutorul fortelor legale de ordine, ajunge sa fie tot el cel alergat (desi singurele doua persoane care apar in cadru, sustin impreuna ca este un trucaj). Destabilizarea provocata, a acestei Biserici, va avea consecinte nefaste asupra tuturor, dar mai ales asupra neamului si viitorului nostru. Iar Presedintia noastra ar trebui sa raspunda intr-un mod mai potrivit si categoric, istoric, in sustinerea majoritatii noastre, a supusilor sai. Cineva vrea sa vada capete, fara dovezi, neaparat cazute, pentru slabirea puterii unei institutii a Romaniei apreciate si considerate ca avand o reala putere, prin Hristos. Sa lasam Biserica sa-si vada de “curatenia” ei, asa cum considera ea si cand considera ea de cuviinta, cu credinta deplina in misiunea Miresei lui Hristos si a faptului ca El vegheaza langa Ea, si sa nu-i cerem sa demonstreze supunere in fata atacatorilor sai, fie ca au pus sau n-au pus stapanire pe presa de langa noi (vezi defaimarea clericilor, aproape ireversibila, inainte de a se dovedi existenta unor dovezi credibile, cum s-a intamplat, din pacate, in cazul Catolicismului! – vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Se pare ca a venit timpul ca si Sfantul Sinod sa voteze acum pentru familia traditionala, dupa votul credinciosilor propriei Biserici. Iar recunoasterea, Doamne fereste, a unei homosexualitati presupuse, doar de teama de presa, fara ca ea in fapt sa existe (decat ca accident, bineinteles, ca in orice societate), nu ar face decat sa hraneasca visele atacatorilor de mai sus. Barfele si graba cu care se cer masuri din partea Bisericii – umitor, cat de rapid chiar si unii dintre noi au sarit sa preseze cu asta!, acuzand brusc “nereguli” din seminarii si scolile teologice, de parca in cele laice n-ar exista – demonstreaza ca totul se joaca necinstit. Sa ne venim in fire si sa ne aparam Biserica si clericii, cu incredere deplina in deciziile ei! Sa tinem partea Parintilor si stramosilor nostri, pe care niciodata nu i-am vazut ca perfecti, ci ca pe niste adevarati purtatori de har si “mai perfecti” oricum decat noi.

Pr. Arsenie Boca: „Daca vezi un preot beat in sant, ridica-l si du-l acasa si a doua zi du-te si te spovedeste la el, ca harul nu i se ia!”.

Tu, in cine alegi sa crezi?Altfel, lasitatea noastra, dorinta rapida de vanzare a celor ce cu adevarat ne slujesc si setea zilnica de show, vor fi cat de curand platite…

“Credeți că eu pot să fac aceasta?”

“Da, Doamne!”, i-au răspuns ei.

Atunci el le-a atins ochii și a spus:

“După credința voastră, fie vouă!”; (ca de fiecare data, un raspuns mereu viu si actual, dat de Hristos, chiar in duminica ce tocmai a trecut).

Asa incat, trebuie sa intelegi: vei vedea, mereu, exact ceea ce tu vei vrea, de bunavoie, sa tot vezi!

Un articol de: KSLCatalin – Lăcașuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.