Disparitia misterioasa a unei maici ortodoxe, din propria manastire. APEL

FOTO: Manastirea Sfanta Treime din Lintula

Licenta de utilizare: Автор Upp75 (собственная работа) [CC BY-SA 3.0 [https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0] ], через Викисклад

Surorile Manastirii ortodoxe Sfanta Treime din Lintula, Finlanda, au facut apel la rugaciune, pentru găsirea rapidă a Maicii Elisabeta, disparuta [https://www.ort.fi/ru/сестры-свято-троицкого-линтульского/] in seara zilei de marti, 11 iulie 2017, in jurul orei 20:00.

Disparitie misterioasa a unei maici, dintr-o manastire din FinlandaPrimul apel legat de disparitie a fost facut public la doua zile dupa ce Maica Elizabeta nu a mai fost văzută. O actiune de căutare a maicutei a fost organizată de Departamentul de Poliție al Finlandei de Est, cu un număr mare de voluntari.

Căutarea a durat toată ziua de miercuri și in cursul zilei de joi, dar nu a dat rezultate.

Maica Elisabeta vietuiaîn mănăstire din anul… 1964 – mai mult decât oricare dintre celelalte maici si surori. Pana in prezent, aceasta nu a suferit niciodat vreo pierdere de memorie, prin care sa ii fie justificata disparitia.

Disparitia misterioasa a unei maici, dintr-o manastire din Finlanda. ApelSfanta Manastire din Lintula “Sfânta Treime”, este un mic lacas ortodox situat în Palokki, Heinävesi, Finlanda, aproape de Manastirea Noul Valaam. Mănăstirea a fost înființată în anul 1895, in Karelia.

Primele maici care au vietuit aici au primit indrumare duhovniceasca de la Sfantul Ioan de Kronstadt, care a vizitat mănăstirea de două ori, în 1895 si 1896. În 1946, Manastirea s-a mutat la Heinävesi. În prezent, aceasta manastire este staretita de Maica Mihaela.

Disparitia misterioasa a unei maici, din propria manastire. ApelCăutarea Maicii Elisabeta, derulata intr-un final, la modul organizat, pe durata a patru zile, a implicat participarea a zeci de voluntari și a câteva patrule de poliție și de scafandri. De asemenea, s-au folosit elicoptere ale Serviciului de Grăniceri si salvatori cu barci.

Mai ales ca, pana la aceasta data cautarea nu a avut niciun rezultat, ea va continua, chiar daca sansele ca maica sa mai fie descoperita in viata deja au scazut. Cautarile continua, prin urmare, conform declaratiilor maicilor din manastire, fiind efectuate doar de polițisti insostiti de câini special antrenați pentru a căuta persoane disparute.

„Vă rugăm să continuați să vă rugați ca Maica Elisabeta sa fie găsita și sa aiba parte de o inmormantare creștină“ – a cerut ajutorul Maica Xenia (Rovamo).

(Lăcașuri Ortodoxe)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.