Un tanar american a incercat sa-l ucida pe Papa Francisc, in numele Daesh

Un adolescent american a pledat vinovat, luni, 3 aprilie 2017, intr-un caz de complot – în numele grupului Daesh (Statul Islamic/ISIS) – de asasinare a Papei Francisc în timpul vizitei sale în Statele Unite.

Departamentul de Justiție al SUA [https://www.justice.gov/usao-nj/pr/new-jersey-resident-admits-attempting-provide-material-support-terrorists-0] a anuntat, in aceeasi zi, ca Santos Colon, un american de 17 ani, a încercat să-l asasineze pe Papa Francisc în timpul călătoriei sale în Statele Unite, în septembrie 2015 [vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe]

Adolescentul din New Jersey a recunoscut că a încercat să recruteze un lunetist, pentru a trage in Papa, și să declanșeze explozibili la Messa (Liturghie catolica) din Philadelphia, din 27 septembrie 2015, in fata a 1,5 milioane fideli, la închiderea Întâlnirii Mondiale a Familiilor.

Numai ca, lunetistul pe care Santos Colon a încercat să-l recruteze și la care comandase materialele care urmau să fie utilizate pentru fabricarea de explozivi, a fost… un agent FBI sub acoperire. Tânărul a fost arestat cu două săptămâni înainte de data programată pentru atacuri.

El a pledat “vinovat” de tentativa de sustinere materiala a unei organizatii teroriste și se confruntă cu până la 15 ani de închisoare și o amendă de 250.000$. Potrivit Departamentului de Justitie, Santos Colon a susținut că a acționat în numele grupului jihadist musulman Daech, folosindu-se de numele Ahmad Shakoor.

Cu câteva zile înainte de sosirea Papei în Statele Unite, președintele Comitetului Camerei Reprezentanților privind Securitatea Internă, Michael McCaul, a anunțat mass-media că o amenințare a fost respinsă, fără a oferi detalii suplimentare. Mass-media din SUA face acum legătura între acest anunț și arestarea lui Santos Colon, evidentiata si de un raport al publicatiei catolice frantuzesti La Croix. (Lăcașuri Ortodoxe)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.