Biblia se gaseste in 87% din casele americanilor. Vezi tendinte actuale…

Chiar daca mass-media laica, impregnata de duhul ateist manipulator, iti lasa impresia ca ai fi singurul om care ar mai merge pe la biserica…

Obiceiul lecturarii Bibliei, în America, cunoaste, in prezent, o tendință pozitivă. Un studiu Barna [https://www.barna.com/research/state-bible-2017-top-findings] , comandat de Societatea Americana Biblica privind obiceiul lecturarii Bibliei a demonstrat o atitudine pozitivă generală în creștere, relativ la Biblie, în rândul americanilor.

Biblia se gaseste în 87% din casele americanePrincipalul motiv, apreciat de reprezentantii crestini americani, ar fi faptul că Biblia este, din nou, o Carte a speranței, pentru un număr copleșitor de americani.

Cercetările arată ca persoanele în vârstă sunt mai implicate in lecturarea BiblieiVârsta medie a cititorilor implicati este de 53 de ani, în timp ce vârsta medie a scepticilor este 43 de ani.

De asemenea, femeile par a fi mai credincioase decât bărbații. Cercetarile arata ca mai multe femei sunt angajate in citirea Bibliei, comparativ cu bărbații. Intre cititori, 60 la suta sunt femei, 40% sunt bărbați. In schimb, doar 41% dintre femei sunt sceptice, în comparație cu 59% dintre barbati.

Desi alternativele sunt în creștere, conform studiului, cititorii Bibliei au indicat că preferă în continuare o versiune tipărită a Bibliei.

Cele mai multe case detin Biblii, 87% la suta dintre acestea avand cel puțin o Biblie. Numărul a rămas constant din 2011. Jumătate din americani se roaga folosind Biblia. Numărul persoanelor care interacționează cu Biblia citind, ascultând sau rugându-se rămas constant, de 50%.

Majoritatea americanilor isi doresc, insa, sa foloseasca si mai mult Biblia. Mai mult de jumatate (58%) dintre americani si-au dorit sa fi putut folosi Biblia mai mult. Acest număr a scăzut, de la 61% in 2016.

56% din persoanele care si-au sporit obiceiul de a citi din Biblie spun ca Biblia este o parte importantă a călătoriei lor pe calea credinței. (Lăcașuri Ortodoxe)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.