A posti… cu IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului si Bacaului

IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului:Îndemn arhieresc la împăcare și iertare

Postul care începe în toată pacea, în toată liniștea sufletească, să fie un adevărat act de cult! “Această perioadă are semnificații multiple, teologice, liturgice și tradiționale specifice, pe care noi încercăm cu acrivie să le promovăm. Faptul că ați venit împreună cu credincioșii voștri, în seara aceasta, la Catedrala noastră Arhiepiscopală din Roman, unde ne-am rugat Lui Dumnezeu să ne ierte păcatele pe care le facem într-o manieră sau alta în relațiile noastre interpersonale, familiale și instituționale, arată puterea comuniunii care există între preot și credincioși, în parohia încredințată spre păstorire.

Rugându-L pe Dumnezeu în această zi binecuvântată, Acesta se va milostivi spre noi și ne va dărui mila și iubirea Sa, care ne vor fi necesare în perioada de nevoință care ne așteaptă în cele șase săptămâni prepascale.

Frățiile voastre sunteți slujitori ai Tainelor lui Dumnezeu, ai Sfintelor Altare și să nu uitați aceasta, niciodată! Noi trebuie să devenim niște pelerini. Dumnezeu este singurul care poate să ne scoată din circumstanțe imposibile, acolo unde nu mai credem că este vreo speranță sau vreo nădejde”.

Cuvantul a fost rostit, după oficierea Slujbei Vecerniei, cu ocazia intrarii in Sfantul si Marele Post al Invierii Domnului. Tot cu acest prilej a fost citit, de către preoții prezenți, imnul „A posti…”, ce îl are ca autor pe Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, facand parte din salba de poeme începute anul trecut, în aceeași perioadă liturgică prepascală, și care, alături de acesta, reprezintă un nou mod de transmitere și receptare a mesajului hristic cuprins în pericopele evanghelice ce se citesc la Sfânta Liturghie, în duminici și sărbători.

Arhiepiscopia Romanului si Bacaului – Pr. Daniel Marari [https://epr.ro/indemn-arhieresc-la-impacare-si-iertare-duminica-izgonirii-lui-adam-din-rai]

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.